Wie oh wie is toch De Oirschotse Mol? Eind augustus moet hij of zij zich bekendmaken.
Wie oh wie is toch De Oirschotse Mol? Eind augustus moet hij of zij zich bekendmaken. (Foto: Rens van Ginneken)

Wie is De Oirschotse Mol?

‘Wie, oh wie? Lekker de boel opnaaien…’

Rens van Ginneken

Deze week start in Oirschot, Spoordonk en De Beerzen de spannende en met veel mysterie omgeven zoektocht naar De Oirschotse Mol. Wie is toch die man of vrouw? Alles is mogelijk, Van Pastoor Spijkers tot Peter van Agt, en van Judith Keijzers tot Jan Moeskops. Aan het einde van de zomervakantie volgt nog een spannende test. Iedereen mag meedoen, als persoon, of met een groep. Maar liefst 1000 euro is er voor de winnaar beschikbaar.

Oirschot/Spoordonk/De Beerzen - Het is een vreemde gewaarwording, een interview met een heuse Mol. Gehuld in geheimzinnigheid en in uiterste anonimiteit moet dit vraaggesprek plaatsvinden. “Het idee om dit zo plaatselijk te doen komt uit België, waar het ook op een lokale zender te volgen was. In Oirschot, Spoordonk en de Beerzen zetten we het op via social media. Deze week kun je daar alle informatie vinden”, aldus de grote onbekende. Iedereen mag zich aanmelden, als persoon, maar met een groep, bijvoorbeeld als gezin, voetbalteam of vriendengroep mag ook. “Het aantal inschrijvingen is echter beperkt tot dertig”, zo vertelt De Mol.

Hints en aanwijzingen

Deze Oirschotse variant volgt enigszins het bekende stramien van het bekende tv-programma. “Via Facebook krijgen de deelnemers hints en aanwijzingen. Dat kan van alles inhouden, van een foto van een plek in onze gemeente, een geboortedatum die iets vertelt, tot een voorwerp dat ergens naar verwijst. Het wordt opletten in onze kernen: normaal zou je nog laconiek kunnen denken: hé, daar loopt een pater. Maar nu kan zoiets zomaar een aanwijzing zijn. Na een aantal weken volgt een selectie op score. De hoogsten in ranking gaan door en doen ook nog een aantal tests”, aldus De Mol. De mysterieuze gemeente inwoner vervolgt: “Op bepaalde punten in het programma is ook de benodigde tijd van belang. Bij een zelfde score van twee deelnemers is de beste tijd doorslaggevend. En straftijd oplopen is ook mogelijk”, zo onthult De Mol.

De volstrekt onbekende dorpsgenoot vervolgt: “Eind augustus wordt de winnaar bekendgemaakt, degene die mij heeft ontmaskerd. We willen die finale groots aanpakken, maar het is even te bezien wat er eind augustus mogelijk is natuurlijk. We verwachten dat het een heel aardig succes kan worden. Als dat het geval is, dan is de kans ook groot dat we in 2021 weer een Oirschotse Mol kunnen houden. Ondertussen beleven we er nu al een hoop lol aan trouwens. Wie, oh wie?? Lekker de boel een beetje opnaaien!”

Dan staat De Mol ineens op en met een luide lach verdwijnt De Geheimzinnige net zo ongrijpbaar als een mol bij nacht.

- Facebook: van De Oirschotse Mol

- Instagram: demol_oirschot

- YouTube: De Oirschotse Mol

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden