Afgelopen donderdag is het Theo van de Loopad omgedoopt tot 'zangfietspad'.
Afgelopen donderdag is het Theo van de Loopad omgedoopt tot 'zangfietspad'. (Foto: )

Ongegeneerd meezingen? Graag!

Oirschot is sinds donderdag een ‘Zangfietspad’ rijker. Daarmee schaart het zich in een steeds langer wordende rij gemeentes met een dergelijk ludiek fietspad.

OIRSCHOT - Het initiatief begon in 2013 in Amsterdam en werd omarmd door de Fietsersbond. Veel fietsers voelen de onbedaarlijke neiging om lekker te zingen op de fiets, maar voelen zich wat geremd door de aanwezigheid van tegenliggers, inhalers of onverwacht publiek langs het fietspad. Op het zangfietspad is stoppen met zingen niet nodig: hardop zingen wordt middels een officieel bord juist aangemoedigd.

In Oirschot werd het befaamde Theo van de Loopad tot zangfietspad verheven. Dat fietspad biedt vanaf de Boterwijksestraat een mooie zichtlijn op het Oirschotse centrum. Bij de toegang tot het fietspad verzamelden zich donderdagmiddag leden van Liedertafel Santé. “Wat extra stimulans om te zingen mag gerust”, zo vertelde Santé-lid Herman Slegt. “We financierden zelf het bord uit onze kas. Op een prachtige plek, indachtig Theo van de Loo’s boek Mijn Mooi Oirschot.” De wethouders Piet Machielsen en Esther Langens hielpen Santé-voorzitter Rea van Uden bij de onthulling van het bord, waarna Santé een vrolijk lied aanhief. Langens: “Een fantastisch idee, om te laten zien dat we ook in deze coronaperiode een hart voor cultuur houden.”

Theo van de Loo, een trotse Oirschottenaar, overleed in 2016. Hij was lang wethouder in Oirschot.

Zijn zoon Ted is nu wethouder in Hilvarenbeek. Hij reageert opgetogen op het initiatief.

“De betoverende open en historische Boterwijk op deze manier toezingen: dat zou pa fantastisch hebben gevonden!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden