Het enthousiaste team achter de ontwikkeling van De Beerze, met architect, eigenaar, uitbaters en inrichtster.
Het enthousiaste team achter de ontwikkeling van De Beerze, met architect, eigenaar, uitbaters en inrichtster. (Foto: Rens van Ginneken)

Totstandkoming De Beerze was intensief teamwork

Deze maand kon Grand Café De Beerze eindelijk echt de deuren openen in het voormalig gemeentehuis van de Beerzen. De trots straalt van de gezichten van eigenaar, uitbaters en architect.

Middelbeers - De verbouwing van het historische pand uit 1879 naar moderne horeca is een megaklus gebleken. Trots toont eigenaar en ontwikkelaar Jo Becx de innovatieve snufjes, zoals de warmte terugwininstallaties en de glazen wand die café en zaal scheidt, maar die ook open kan om één grote ruimte te creëren. De wand kan zelfs met één druk op de knop ondoorzichtig gemaakt worden. “Een vernuftig systeem dat werkt met magnetisme”, zo onthult architect Zoran Mravunac. Hij ontwierp een constructie met veel glazen doorkijkjes, die het oude pand en de nieuwbouw erachter ingenieus met elkaar verbindt. Er bleven veel oude elementen bewaard. De monumentale gevel werd zelfs helemaal in oude luister hersteld. Ook is er speciale aandacht voor de legendarische Truus Smulders, burgemeester van De Beerzen van 1946 tot 1966.

Suites

Pascale Spieringhs, dochter van Jo, was nauw bij het plan betrokken, onder meer als hoofdverantwoordelijke voor de inrichting. Ze is zich zeer bewust van de historie. “Naast een eigentijds en gedurfd interieur en de functie als ontmoetingsplek voor jong en oud, spelen de vele bijzondere verhalen rond dit pand een hoofdrol. Zoals het feit dat hier onderduikers zaten en de werkkamer van Truus Smulders, met een luik naar de zolder, waar ze de was van haar gezin te drogen hing. De zes hotelkamers en twee suites dragen de namen van oud-burgemeesters.”

Vertrouwde gezichten

Ronnie Vugts en Maaike Eltink zijn vertrouwde gezichten in het Beerse. Vele jaren runde het echtpaar het inmiddels gesloten De Zwaan. Al vanaf de eerste ideeën in 2012 waren zij in beeld als uitbaters in De Beerze. Ronnie is blij dat ze al in een vroeg stadium betrokken werden bij de ontwikkeling. “Zo konden we onze horecaervaring inzetten voor de juiste looplijnen voor onze 25 medewerkers, de plaats van de liften en de inrichting van de keuken. Ook zijn we heel blij met de combinatie van hotel, grand café en studio’s. Die verschillende functies in het pand geven een heel mooie dynamiek.”

“Ik ben erg trots op dit hele concept. Het heeft lang geduurd, maar dat gaf ons ook de tijd om écht goed over de beste oplossingen na te denken. We waren één team in het hele proces”, zo besluit Spieringhs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden