De eerste steen wordt officieel gelegd door Levy Witlox.
De eerste steen wordt officieel gelegd door Levy Witlox. (Foto: )

Een historische handeling van Levi in Spoordonk

Op donderdagmorgen 18 juni verzamelden alle leerlingen en leerkrachten van speelleerplein De Fonkeling uit Spoordonk zich op de bouwplaats aan de Bernadettestraat waar de nieuwe gymzaal wordt gebouwd.

Spoordonk - Het was die dag weer een bijzonder moment: de eerste steen werd officieel gelegd. Het bestuur van de Bernadette Stichting Spoordonk was van mening dat die eer te beurt mocht vallen aan de toekomstige grootste gebruiker van de nieuwe gymzaal. Het is ook juist die doelgroep geweest voor de stichting om zich sterk te maken voor een nieuwe gymzaal en de verbouwing van de kerk tot dorpshuis. De kleine kern Spoordonk heeft behoefte aan een ontmoetingsruimte en de leerlingen van de basisschool moeten in hun eigen omgeving bewegingsonderwijs kunnen krijgen.

Het was natuurlijk niet mogelijk om alle leerlingen een steen te laten leggen, het ging uiteraard om de eerste steen, en die werd gelegd door Levy Witlox, 4 jaar oud uit Unit 1. Vol trots droeg hij de feestelijk versierde steen naar de plaats waar deze moest worden gelegd. Onder het toeziend oog van wethouder Esther Langens en het bestuur van de Bernadette Stichting Spoordonk werd door hem op vakkundige wijze de eerste steen gelegd.

Deze belangrijke stap in de bouw leverde de van de directieleden van de Fonkeling aan de stichting vanaf wanneer de kinderen gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe gymzaal. De stichting hoopt de gymzaal medio februari 2021 in gebruik te nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden