Foto en tekst: heemkundekring 'De Heerlijkheid Oirschot'
Foto en tekst: heemkundekring 'De Heerlijkheid Oirschot' (Foto: )
Groeten uit

Groeten uit... Oirschot:De Markt van toen

Oirschot - Op deze foto van eind jaren ’50 de westkant van de Markt met voorbij café Oud-Brabant en, niet te zien, huize Den Bonten Os, een kledingwinkel (later juwelier Thielen) en twee huizen verder de meubelwerkplaats van Frans de Kok. Daarachter de panden van de familie Princée, met onder andere een hotel.

Wat opvalt is dat er nauwelijks terrassen zijn: een situatie die we helaas de afgelopen tijd eveneens meegemaakt hebben. Bij café-restaurant ‘De Harmonie’ (nu ‘De Burgemeester’) staan enkele witte terrasmeubels en ook bij Princée staan, achter het windscherm, wat stoelen. Maar erg druk lijkt het er niet te zijn: de huidige terrascultuur bestond in die tijd nog niet.

De datering van de foto’s kan gedaan worden aan de hand van de auto’s die aan komen rijden: voorop een Magirus vrachtwagen met luchtgekoelde Deutz motor en daarachter waarschijnlijk een Opel Olympia van halverwege de jaren ’50. Een aantal leden van Old-Timers Oirschot is in het bezit van een dergelijk model: ze zijn vaak te zien bij evenementen in Oirschot en omgeving.

Bron:

Foto en tekst: Heemkundekring 'De Heerlijkheid Oirschot'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden