Voor Moniek Bruininx en Paul van den Biggelaar gaat de bruiloft niet door op 20 juni. Jammer, maar er zijn ergere dingen, zo vinden ze.
Voor Moniek Bruininx en Paul van den Biggelaar gaat de bruiloft niet door op 20 juni. Jammer, maar er zijn ergere dingen, zo vinden ze. (Foto: Rens van Ginneken)

‘Ja!’, maar dan later…

'Een bruiloft met anderhalve meter afstand...?'

Rens van Ginneken

Ze wonen al vijftien jaar samen en hebben al drie kinderen, maar het leek het Middelbeerse koppel Moniek Bruininx (36) en Paul van den Biggelaar (36) wel wat om toch officieel ‘Ja’ tegen elkaar te zeggen. De datum voor de trouwerij werd bepaald op 20 juni. Toen gooide corona roet in het eten.

Middelbeers - Het koppel is al langer dan de helft van hun leven samen. “We kennen elkaar al twintig jaar”, vertelt Moniek. “Sinds we bij elkaar in de klas zaten op het Pius X College. We gingen dan samen op stap; naar Reusel natuurlijk. Zo is het begonnen.” Moniek begeleidt teams bij Lunetzorg. Paul is regiomanager bij KWS, een bedrijf in de maisteelt. Daarnaast is hij in het dorp een bekende publieke verschijning als fractievoorzitter van De Gewone Man. Vanaf 2005 wonen ze samen in Middelbeers, nu sinds ruim vijf jaar aan de Steenfortseweg.

Trouwen was eigenlijk nooit een issue. Paul: “We vonden het niet nodig. We staken het geld dan liever in een mooie vakantie of in een verbouwing.” Moniek knikt: “De hele dag ‘in the picture’ staan is niet echt ons ding en we zijn ook niet kerkelijk of zo. Het begon eigenlijk met onze oudste, Sep van acht. Die vond het maar raar dat ik niet Van den Biggelaar heette. Toen begonnen we te denken. Misschien is het toch wel mooi om uit te spreken wat we voor elkaar betekenen? We hebben hier een mooie plek om het thuis te vieren, met een flinke tent in de wei en de ceremonie ook hier. Hartstikke gaaf. Het was ineens geen droombeeld meer, maar iets waar we echt mee bezig waren. Burgemeester Judith Keijzers zou ons trouwen, vrienden deden de catering, we hadden een dj, een fotografe. Zo’n twintig mensen zouden we inhuren om er een mooi feest van te maken voor zo’n honderd gasten.”

Kinderen betrokken

Paul ziet nog een voordeel van nu ‘pas’ trouwen. “Het is mooi dat we er nu onze kinderen Sep, Kes en Yve bij kunnen betrekken. Bij de ceremonie én bij het feest horen ze er echt bij. Ze leven er ook helemaal naar toe.” Maar, toen kwam de coronacrisis. “Per 1 juni zouden we wellicht weer met honderd mensen bij elkaar mogen komen. Maar ja: als je dan die anderhalve meter nog moet aanhouden? Bovendien zou het best kunnen dat sommige gasten er nog niet gerust op zijn en daarom wegblijven. Alles bleef onzeker”, aldus Paul. Moniek: “Vorige maand hebben we de knoop doorgehakt om het te verzetten naar 10 juli 2021. Zo hebben we een ruime marge. Nu is er rust in plaats van steeds onzekerheid. Gelukkig waren alle leveranciers en ingehuurde diensten heel begripvol. Het is voor hen uiteraard ook vervelend dat het nu ruim een jaar doorschuift. We kregen nog kaartjes en bloemetjes als troost. Maar weet je: ik vind ook dat het maar relatief is, zeker nu. Er zijn mensen ziek en bedrijven krijgen enorme klappen. Dan is dat van ons maar klein leed hoor. Begin volgend jaar pakken we de organisatie van de trouwdag gewoon weer op en dan maken we er gewoon op 10 juli een topdag van!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden