Morris heeft FIV maar kan met medicijnen daar gewoon oud mee worden. Foto: Dierenbescherming.
Morris heeft FIV maar kan met medicijnen daar gewoon oud mee worden. Foto: Dierenbescherming. (Foto: )

Morris wil graag aandacht, spelen en naar buiten

Zwart-witte Morris is 2 jaar oud en hij weet wat hij wil: aandacht. Hij vindt het heel gezellig om samen met jou te spelen. Komt dat even niet zo goed uit? Naar buiten gaan om daar de boel te inspecteren en te chillen kan Morris erg waarderen.

REGIO - Er is wel 1 ding wat de nieuwe baas moet weten. Morris heeft FIV. FIV is bij katten wat HIV is bij mensen. Tegenwoordig is er gelukkig prima mee te leven dankzij medicijnen. Morris heeft geen enkele gezondheidsklacht en kan hoogst waarschijnlijk ook gewoon oud worden met deze diagnose. Wel is zijn weerstand wat minder en moet zijn baasje extra alert zijn wanneer Morris niet helemaal fit is. Om de gezondheid zo optimaal mogelijk te houden kan hij alleen bij iemand gaan wonen waar geen andere katten wonen/op bezoek kunnen komen. Een afgesloten tuin of dakterras waar Morris lekker van de buitenlucht kan genieten is heel wenselijk.

Vind je het geen probleem dat Morris wat meer in de gaten gehouden moet worden gezien zijn gezondheid? Kom dan gauw langs om kennis te maken of kijk voor meer info op:

www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/dierenopvang/asieldieren/katten/dier/152724

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden