De U13 van Basketbalclub Oirschot in actie tijdens de eerste buitentraining. Foto: Eric van Laarhoven
De U13 van Basketbalclub Oirschot in actie tijdens de eerste buitentraining. Foto: Eric van Laarhoven (Foto: Eric van Laarhoven)

Van de zaal naar betonnen tegels

Van de redactie

Trappelen om weer een balletje te kunnen gooien

Vol goede moed

Basketbalclub Oirschot gaat van binnen naar buiten, natuurlijk met respect voor de huidige regels. Nu maar hopen dat de weergoden blijven meewerken totdat de vereniging weer gebruik kan maken van het vertrouwde sportcentrum De Kemmer.

Er mag weer, volgens strikte regels, georganiseerd buiten worden gesport door kinderen tot en met 18 jaar. De leeftijdsgroep van 13 tot en met 18 volgens de ‘anderhalvemeterregel’, de jongere kinderen krijgen meer bewegingsvrijheid.

OIRSCHOT - Buiten sporten.. wat doe je daarmee als binnensportvereniging!? De woorden van premier Rutte zijn nog warm als twee dames van de technische commissie van BCO (Basketbal Club Oirschot), Dorine Roefs en Iris Wouters, direct deze uitdaging ter harte nemen. In Oirschot zijn er immers twee basketbalvelden in de open lucht. Een aan de Steenakkerstraat en een bij de Drossaard.

En één ding is zeker; alle basketballers staan te trappelen om weer een balletje te kunnen gooien. Gezellig met teamgenoten doen wat je het liefst doet. Basketballen!

In korte tijd zijn de gemeentelijke voorwaarden doorgenomen, alle trainers en jeugdleden benaderd en is er een trainingsschema gemaakt. De appgroepen staan roodgloeiend om alles vlot en goed georganiseerd te laten verlopen. Een enkeling houdt, met goed recht en reden, hun zoon of dochter liever nog even thuis maar verder alleen enthousiaste en opgeluchte reacties. Het voelt voor de vereniging als een sportieve en sociale stap vooruit in deze tijd van coronacrisis.

De eerste trainingen, meteen gestart op woensdag 29 april, zijn al een succes! Omdat de competitie voortijdig is gestopt, wordt besloten nu al in de samenstellingen voor seizoen 2020-2021 te trainen. Zo’n 80 jeugdleden verruilen komende weken de zaal voor de betonnen tegels. Ze kunnen zo de frustratie van het gemiste kampioenschap - álle jeugdteams waren hiervoor in de race - letterlijk van zich af spelen. Vrolijke gezichten van teamgenoten die elkaar weer zien na 7 weken. Door de inspanning kleuren de koppies wat sneller rood dan normaal. En, vrij zeker, de volgende ochtend wat spierpijn in de stramme beentjes. De senioren moeten nog even geduld hebben. Voor hen starten de buitentrainingen op donderdag 14 mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden