Voor oud-voorzitter Peter van Gerven en enkele andere vrijwilligers rest er momenteel niet veel meer dan onderhoudsklussen.
Voor oud-voorzitter Peter van Gerven en enkele andere vrijwilligers rest er momenteel niet veel meer dan onderhoudsklussen. (Foto: Rens van Ginneken)

Geen feest, maar uitstel is geen afstel

‘We gaan er gewoon in 2021 een mooi feest van maken’

Rens van Ginneken

Voor de 75-jarige vv Beerse Boys had 2020 een prachtig jubileumjaar moeten worden. Zo stond er vorige maand een daverend feestprogramma gepland. Dat ging allemaal niet door, vanwege de coronacrisis. Even slikken, maar wat in het vat zit verzuurt niet, onthult oud-voorzitter Peter van Gerven.

Middelbeers - Het is rustig op sportpark De Klep, héél rustig. Geen trainende jeugd bij de grootste vereniging van de Beerzen, de anders zo levendige kantine gesloten. Peter van Gerven controleert of de sproeier nog goed gaat. Verder zijn er nog twee vrijwilligers bezig met onderhoud. “We hebben steeds de berichten vanuit de RIVM gevolgd. Op 7 en 8 maart werden hier nog wedstrijden gespeeld. Eerst werd alles stilgelegd tot 28 april, vervolgens werden de competities beëindigd. Hopelijk kunnen we met aanpassingen toch weer trainen binnenkort.” De huidige situatie biedt ook voordeeltjes, zo onthult Van Gerven. “Normaal kunnen we pas hoogzomer met het onderhoud beginnen. Vorig jaar was het toen rond de veertig graden. Nu kunnen we bijvoorbeeld het kunstgras vervangen. Dat is nodig na elf jaar. Verder zijn we hier nu bijna dagelijks bezig met een klein groepje, voor al het andere noodzakelijke onderhoud. We vergaderen alleen nog per mail.”

Géén feest

Niet alleen het voetbalprogramma moest op de schop, ook de evenementen van de vereniging gaan tot onbepaalde datum niet door. Zo is de altijd populaire wandelvierdaagse in juni alvast geschrapt. Het zeerst doet toch wel dat het grote 75-jarig jubileumfeest op 17, 18 en 19 april niet doorging. Zo zou er een grote receptie zijn, een puntertoernooi en een grote feestavond in de tent met tal van artiesten, al helemaal uitverkocht. “Er was al heel veel vastgelegd: een tent, barmateriaal, artiesten. Al snel werd duidelijk dat alles verzekerd was. Toch hoeven we vrijwel niets te claimen, omdat met vrijwel alle partijen een overeenkomst voor 2021 is afgesproken. Voor dezelfde kosten; natuurlijk zijn we daar heel erkentelijk voor. Het was alleen even zuur voor alle vrijwilligers. Er zat al heel veel voorbereidend werk in. We gaan er nu gewoon op 16, 17 en 18 april in 2021 een mooi feestje van maken”, belooft Van Gerven. “Het is een lastige tijd voor de club, maar ook voor de leden. Niemand weet precies hoe het gaat lopen. Mensen hebben hun contributie betaald, dat is helaas ook niet terug te vorderen. We hopen op begrip, want we hebben nu bijvoorbeeld geen kantine-inkomsten, terwijl veel vaste lasten wel doorlopen. We merken ook dat de mensen met de club meeleven hoor, dat is fijn. Mochten er mensen door ontslag of iets dergelijks in de problemen raken, dan kunnen we nog in overleg bezien wat er met de contributie mogelijk is.”

Als het een beetje meezit, kan Beerse Boys het seizoen 2020-2021 weer fris beginnen, met een knalfeest om in te halen als bonus. Peter van Gerven is positief: “We zijn een hechte vereniging: we kunnen dit gezamenlijk dragen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden