Raadslid Martien Schoenmakers namens CDA Oirschot-de Beerzen
Raadslid Martien Schoenmakers namens CDA Oirschot-de Beerzen (Foto: )

CDA schrijft mee: 'De huidige ciris verrast weer elke dag'

De adviezen uit Den Haag waren niet altijd even helder. Dan gaat eenieder toch voor zichzelf de grenzen opzoeken. Het zonnige weekend van 21 en 22 maart bleek op vele plaatsen een drukte van jewelste. Toen moest de regering op 23 maart wel gaan ingrijpen en de spelregels aanscherpen en gaan handhaven.

INGEZONDEN - Op zich is daar erg goed op gereageerd. Zoals onze minister Hugo de Jonge dat aangaf; “dit is geen tijd om eigenwijs te zijn, maar om instructies op te volgen”. Dit alles om de enorme toename van coronapatiënten te voorkomen. Het geeft een bijzondere verandering van leven. Geen spontane praatjes in de winkel, niet kunnen oppassen op de kleinkinderen en de buurman aanspreken op een afstand van 1,5 meter. Het zijn allemaal zaken die wij, als generatie van na de 2e wereldoorlog, nog niet mee maakten. Gelukkig zien we ook al oplossingen voor de problemen van vandaag de dag. Mijn kleinkinderen krijgen op afstand via moderne communicatiemiddelen les.

Chapeau voor de zorgverleners. De mensen helpen elkaar, er is tijd voor elkaar. Misschien trekken we over een half jaar de voorzichtige conclusie dat de crisistijd naast een hoop narigheid ook positieve dingen heeft opgeleverd. Laten we dat hopen, samen doen!

Martin Schoenmakers

Raadslid CDA Oirschot-de Beerzen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden