Voor de geboren Middelbeerzenaar Christian van de Pas van CPpro kwam alles stil te liggen.
Voor de geboren Middelbeerzenaar Christian van de Pas van CPpro kwam alles stil te liggen. (Foto: )

Geluidsverhuur: internationale stilte

Voor geluidstechnicus Christian van de Pas kwam de coronacrisis als een mokerslag. In no time lag zijn eenmanszaak CPpro compleet stil.

Oirschot – “Ik begon 28 jaar geleden voor de hobby als dj. Ik had het geluk dat ik van mijn passie voor geluid mijn beroep maken in de evenementenwereld. Over de hele wereld, van live events tot installatieprojecten.” Waar de meeste ondernemers de last van deze crisis nog maar een paar weken ervaren, speelde dat bij Christian al eerder. “Al ruim een maand geleden werd mijn agenda steeds leger. Eerst vielen de internationale projecten weg, toen alle internationale beurzen. Nu worden in de Benelux en Duitsland alle evenementen gecanceld. De volgende evenementen zijn pas rond Pinksteren, maar zelfs die zijn onzeker. Mijn inkomsten lopen extreem terug. Hoe lang kan ik dit volhouden?”

Bijscholen

Ondanks het wegvallen van bijna alle business is stilzitten niet echt een optie. “Als ondernemer ben je eigenlijk altijd bezig om het beste van je bedrijf te maken. Dus ik probeer om ook hier positief mee om te gaan. Er is altijd wel iets op te ruimen of te repareren. Op social media ben ik erg actief in mijn vakgebied en probeer hier meer activiteiten uit te halen. Ook het voorbereiden van projecten, probeer ik nu naar voren te halen en ik probeer me nog verder bij te scholen.”

Hij hoopt op begrip van de overheid. “Ik weet ook niet hoe het afloopt en of ik ergens recht op ga hebben, maar ik weet wel zeker dat we er samen doorheen komen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden