Fysiotherapeut Louis Beekmans wil hulp bieden waar nodig en hoopt op kalmte voor de overheid om de juiste beslissingen te kunnen nemen.
Fysiotherapeut Louis Beekmans wil hulp bieden waar nodig en hoopt op kalmte voor de overheid om de juiste beslissingen te kunnen nemen. (Foto: )

Fysio met strenge richtlijnen

Zorgondernemer gaat door

FysioFit Beekmans houdt de praktijk open als ondersteuning voor huisartsen en voor mensen in vitale beroepen.

Middelbeers - “Momenteel hebben we zo’n veertig procent minder behandelingen en krijgen we tachtig procent minder aanmeldingen”, zo vertelt Louis Beekmans. “Ons personeel werkt nog wel. We hanteren de richtlijnen van de RIVM, GGD en van KNGF. Ook treffen we natuurlijk strenge hygiënische maatregelingen: anderhalve meter afstand waar mogelijk en behandelaars en cliënten desinfecteren de handen. We willen de praktijk openhouden om onze huisartsen te ontlasten met patiënten die hulpbehoevend zijn bij bewegen. Zij kunnen direct bij ons terecht. En we zijn er voor de mensen in de vitale beroepen. Voorop staat nu: hulp bieden waar nodig en ik hoop dat we deze bizarre periode met zo min mogelijk dodelijke slachtoffers doorkomen.”

Over de rol van de overheid: “Petje af voor alle inspanning die ze momenteel levert. Niemand heeft ervaring met deze situatie en los het dan maar eens zo goed mogelijk. Ik hoop op rust en kalmte voor iedereen, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen. Voor het voorkomen van slachtoffers en voor het weer opbouwen van onze economie. Ik zie wel steeds meer creativiteit om ons heen, om moeilijke situaties op te lossen. Een mooi pluspunt in deze vreemde tijden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden