Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (Foto: Arenda Oomen)

Uitbreiding corona-maatregelen

Maatregelen coronavirus

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Maatregelen op een rij

- Scholen in basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo en kinderdagverblijven gaan dicht tot en met maandag 6 april.

- Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel gratis opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken.

- Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen.

- Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht tot en met maandag 6 april.

- Sport- en fitnessclubs, sauna’s en sexclubs sluiten tot en met maandag 6 april.

- Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

(foto: Arenda Oomen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden