Toon Capel, Hans van Kollenburg, Dirk Hagemeijer (nieuwe rentmeester), Piet Machielsen, Piet van den Biggelaar, Jan van Zelst, Rick Speekenbrink
Toon Capel, Hans van Kollenburg, Dirk Hagemeijer (nieuwe rentmeester), Piet Machielsen, Piet van den Biggelaar, Jan van Zelst, Rick Speekenbrink (Foto: Toon van der Aa)

Eervolle momenten

Oirschot - De installatie van nieuwe leden van Gilde Sint Sebastiaan is geschied op de jaarvergadering. Op 10 maart legden Toon Capel en Rick Speekenbrink tegenover de hoofdman en hun broeders de ceremoniële eed af. "Met de toetreding van deze nieuwe leden, zet de noodzakelijke verjonging die drie jaar geleden begon, gelukkig door. Hopelijk houdt het gilde deze trend vast en mogen we volgend jaar weer deze mooie ceremonie herhalen", aldus hoofdman Karel Smetsers. Aansluitend aan de installatie volgde de huldiging van de jubilarissen; één zilveren en vier smaragden. Piet Machielsen is gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. De andere jubilarissen zijn al 40 jaar onafgebroken lid. Dat zijn: Hans van Kollenburg, Piet van den Biggelaar, Jan van Zelst en Dirk Hagemeijer. De jaarvergadering is ook het moment voor de bestuursverkiezing. Overeenkomstig het rooster was rentmeester Theo Cruijff aftredend. Hij had zich na acht jaren deze tijdrovende functie te hebben bekleed, niet herkiesbaar gesteld. Op voordracht van het bestuur, in gildetermen overheid genaamd, is Dirk Hagemeijer gekozen tot zijn opvolger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden