Het nieuwe bestuur van Zonnepark Welschap
Het nieuwe bestuur van Zonnepark Welschap (Foto: Zonnepark Welschap)

Zonnepark Welschap floreert

OIRSCHOT Op 4 maart is in de Lidwinakerk in Best de eerste Algemene Ledenvergadering gehouden van de Coöperatie Zonnepark Welschap gehouden. Het zonnepark met ruim 11000 zonnepanelen op Vliegbasis Eindhoven heeft een goed productiejaar achter de rug. De bijeenkomst had een feestelijk tintje. De vergadering werd geleid door de voorzitter Ad van de Ven.

Met zo’n 300 aanwezige leden was de vergadering goed bezet. De penningmeester deed verslag van de financiën over de jaren 2017/2018 en 2019. De coöperatie is financieel zeer gezond. De stroomproductie, die op 1 april 2019 is gestart loopt volgens planning. De leden van het zonnepark kunnen vóór de zomer van 2020 hun teruggave van de energiebelasting (volgens de postcoderoosregeling) over het eerste productiejaar tegemoet zien. De vergadering was tevreden over de behaalde rendementen en het gevoerde financieel beleid en ging vervolgens over tot de benoeming van een kascommissie.

De initiatiefnemers, waaronder KempenEnergie, zijn blij met dit resultaat. De belangstelling bij de inwoners uit de Beerzen, Knegsel en Wintelre was zo groot, dat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan. Voor inwoners uit Oirschot is er nog ruimte. Is uw belangstelling gewekt? De website www.zonneparkwelschap.nl geeft uitgebreide informatie over deze mogelijkheid om te profiteren van deze duurzame energieopwekking. Bellen kan natuurlijk ook, overdag op 040-7820056.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden