Arno, Anny en Aaron van den Berg zijn sinds begin 2019 bezig met de realisatie van een wooncluster in de oude lagere school in Oostelbeers.
Arno, Anny en Aaron van den Berg zijn sinds begin 2019 bezig met de realisatie van een wooncluster in de oude lagere school in Oostelbeers. (Foto: Rens van Ginneken)

Vertraging door fout publicatie bouwplannen BeersThuis

Wooncluster voor mensen met beperking

De Middelbeerse familie Van den Berg zegt zich ‘gefrustreerd’ te voelen, omdat de gemeente verzuimd heeft de voorgenomen bouwplannen te publiceren. De plannen lopen hierdoor zes weken vertraging op.

Oirschot/Oostelbeers - De familie had vorig jaar een omgevingsvergunning aangevraagd voor het ontwikkelen van het BeersThuis aan de Schoolstraat 4 in Oostelbeers. Het gaat om de oude lagere school van Oostelbeers, die al vele jaren leeg staat. De familie Van den Berg wil hier binnenkort een wooncluster voor mensen met een beperking beginnen. Ook willen zij twee woningen bij het complex bouwen, om dicht bij de cliënten te kunnen zijn.

Geen zienswijzen

De omgevingsvergunning lag tot 15 februari ter inzage bij de gemeente. De provincie en het waterschap hebben in de ter inzageperiode geen zienswijzen tegen de plannen ingediend. “Dat is goed nieuws”, laat de betrokken ambtenaar Vergunningen van VTH de Kempen de familie Van den Berg per mail weten. “Echter is de omgeving niet op de hoogte gebracht van het ontwerp besluit, vanwege een fout. De publicatie is niet doorgekomen op de gemeentelijke website, niet in het weekblad en niet in de Staatscourant”, zo meldt hij. De ambtenaar geeft aan dat hij begrijpt dat het erg vervelend is voor de familie, maar dat hij de publicatie alsnog wil doorzetten “om zo problemen in het verdere proces te voorkomen”.

Vertraging

Hiermee wordt de ter inzage van de omgevingsvergunning nog eens verlengd tot en met 2 april. “Dit is een grote teleurstelling voor ons, nog eens zes weken vertraging. Ook voor onze toekomstige cliënten zeer vervelend. Ons vertrouwen in het ambtelijk apparaat is wel gedaald”, zo laat Anny van den Berg weten. “Ondertussen gaan we wel gewoon door met onze voorbereidingen, zodat we zo snel mogelijk nadat de vergunning is afgegeven aan de slag kunnen.”

BeersThuis wil zich richten op bewoners uit De Beerzen en de directe omgeving. Naast de twee eigen woningen komen in het wooncluster elf volwaardige appartementen met een eigen voordeur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden