Foto:

Kempenhorstleerlingen in de prijzen bij regionale beroepenwedstrijd

Tijdens de beroepenwedstrijd voor beste elektro- en installatietechniekmonteur regio Oost-Brabant vielen twee Kempenhorstleerlingen in de prijzen. Tom de Bruijn werd met zijn 1e prijs kampioen bij installatietechniek en Nick van Gestel behaalde een gedeelde 3e prijs bij elektrotechniek.

De beroepenwedstrijd vond dit jaar plaats op het Elde College in Schijndel en wordt georganiseerd door het nieuwe platform 'Vrienden Elektro- en Installatietechniek Oost-Brabant', die de organisatie overnam van het LPI. Twintig vooraf geselecteerde leerlingen van verschillende scholen uit de regio gingen met elkaar de strijd aan op het gebied van Elektro- en Installatietechniek. Binnen de gestelde tijd werden door Tom een vloerverwarmingsinstallatie en een douche aangesloten op een verwarmingsketel. Nick maakte een elektrische installatie met domotica. De opdracht werd verstrekt om 9.30 uur en moest om 16.00 uur worden opgeleverd. Een deskundige jury beoordeelde de leerlingen niet alleen op vakinhoudelijke kennis, maar ook op competenties als samenwerking en materiaalgebruik. De jury was zeer lovend over het resultaat en sprak zijn waardering uit voor het hoge niveau dat door de deelnemers was neergezet.

De twee vakmannen van het Kempenhorst College gingen na een lange en inspannende dag moe maar voldaan naar huis met een medaille, certificaat, gevuld werkbakje en natuurlijk de beker voor de eerste prijs installatietechniek. Het Kempenhorst College is trots en feliciteert beide leerlingen met het behaalde resultaat!

Meer berichten