Het mountainbiketeam van Go4Duchenne, poseert samen met de mannen van Rock4Duchenne en Noud Willems (4) bij De Enck.
Het mountainbiketeam van Go4Duchenne, poseert samen met de mannen van Rock4Duchenne en Noud Willems (4) bij De Enck. (Foto: )

'Niks mooier dan de zaal op zijn kop!'

Rens van Ginneken

Benefiet: Rock4Duchenne

Een unieke samenwerking voor het goede doel: de mountainbikers van Go4Duchenne en Oirschotse helden in de rockscene zetten samen een dijk van een benefiet op. Op vrijdag 20 maart wordt De Enck tot rocktempel omgebouwd. Vier gave bands treden dan op om geld op te halen voor de levensbedreigende ziekte Duchenne spierdystrofie.

Oirschot – "Is er ook rook?", vraagt Rob van Overbeek van Go4Duchenne aan Ruud Verkooijen. Deze grijnst: "Jazeker is er rook. We krijgen ook een megagroot podium met verhogingen en loopbruggen, geweldige danseressen en professioneel licht en geluid", zo belooft de technicus en roadie, die momenteel heel wat uurtjes lassend in het podium voor het event steekt. Verkooijen werkt al jaren samen met de Oirschotse gitarist Eric Berben. Zij zetten, samen met team Go4Duchenne de schouders onder een rockbenefiet, zoals Oirschot nog niet eerder meemaakte. "We hadden in no time vier enthousiaste bands", vertelt Berben. "We openen met Get Lost, een leuke band met jong talent uit Spoordonk. Vervolgens hebben we Gimme Kravitz, een erg leuke Lenny Kravitz tributeband. De rockcoverband Diva and the Troublemakers zijn inmiddels aardig bekend in Oirschot en omgeving. Afsluiter is Hillstone, mijn vaste band. Dat is stevige rock met veel interactie en een hoog feestgehalte. We mikken op zo'n zeshonderd bezoekers, in twee zalen. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van het draaiboek van het grote benefiet voor De Enck zelf destijds, maar dit wordt nog grootser en nog vetter", belooft Berben.

Leuk avondje

Van Overbeek en zijn kompaan Eric van de Westelaken van Go4Duchenne zijn blij met de voorspoedige samenwerking. Zij verzorgen onder meer de kaartverkoop en randzaken voor Rock4Duchenne. "Voor ons is dit soort sponsorwerving essentieel. We willen geen geldklopperij, maar gewoon een leuk avondje uit brengen. Het is hartverwarmend en motiverend om te merken dat er zoveel draagvlak is. Ik heb in 2014 meegedaan aan Duchenne Heroes, een mountainbiketocht van een week. Een fantastische ervaring. Het is heel intens: ik heb na afloop echt keihard gejankt." Van de Westelaken gaat dit jaar de 'monstertocht' ondernemen, van 6 tot 12 september. "Per deelnemer leg je 2500 euro in voor het goede doel, het Duchenne Parent Project, dat de opbrengsten verdeelt over fondsen voor onderzoek naar behandeling en genezing. We hebben in Oirschot de 4-jarige Noud Willems die aan Duchenne spierdystrofie lijdt. Doordat we dit prachtige jongetje kennen, vinden we natuurlijk nog extra motivatie", zo vertelt hij. Inmiddels zijn Verkooijen en Berben ook flink 'besmet' met die motivatie. "Mooi dat onze passie nu bijdraagt aan dit prachtige doel. Er is toch niks mooiers dan voor zeshonderd man een zaal op zijn kop te zetten?", zo besluit Verkooijen retorisch met een lach.

Rock4Duchenne, De Enck vrijdag 20 maart, kaarten à 12,50 te koop via www.go4duchenne.nl

Meer berichten