Een sfeerfoto van Proms van Solms 2019.
Een sfeerfoto van Proms van Solms 2019. (Foto: )

Handjes op de schouders en vooruit!

Van de redactie

Carnaval in Hof van Solms

Wat een circus! Zeg dat wel. Met ondersteuning van de gastheren en dames van Brouwerij Van de Oirsprong is het team van de Proms van Solms er weer in geslaagd om een geweldig programma neer te zetten.

Oirschot -Het Hof van Solms wordt door het team in samenwerking met de mensen van de De Bonte Avonden omgetoverd in een heus feestpaleis. Op carnavalsvrijdag 21 februari wordt gestart met 't Skôn Hofkesbal. Dit jaar hebben de lokale muzikale talenten niet stil gezeten; De zingende Prins Tim dun Urste en adjudant Robin van CV Skon Orregat en Sanne en de Mannen hebben hun carnavalsnummers al klaar. Ook Jan Witlox en de partycrew van A-meezing leveren hun steentje bij. De ingrediënten van 't Skôn Hofkesbal zijn eenvoudig; dj Aart van de Wouw brengt met echte onvervalste carnavalsmuziek de boel op gang, live optredens zetten de boel op stelten en blaaskapellen De Redtband en Verrekesbloas uit Veldhoven maken het feest helemaal af. Vanaf 20.30 uur, direct na de sleuteloverdracht aan de stadspins in het gemeentehuis zijn alle carnavalsvierders welkom in Het Hof van Solms aan de Koestraat in Oirschot. Er wordt ook weer een mooie prijs uitgereikt aan de bestgeklede Hofheer en Hofdame; de meest orginele kostuums worden beloond met een mooie kadobon. Later op de avond volgt het officiele onthaal van Stadsprins Tim dun Urste met de complete Carnavalsvereniging Skôn Orre Gat. De entree is gratis.

Proms van Solms

Op carnavalszondag 23 februari wordt het enorme succes van de eerdere edities van de Proms van Solms nog eens herhaald. Vanaf 15:00 uur gaat de zaal open, direct na de grote optocht. In de loop van de middag en avond zullen diverse toporkesten hun opwachting maken.

Dj Aart van de Wouw zal de orkesten aflossen met carnavalsmuziek en rond de klok van 17.30 uur wordt een optreden van De DORINI'S verwacht. Ook Jan Witlox komt optreden, omstreeks 18.30 uur. Het volle programma loopt door tot 01.00 uur.

Meer berichten