Bij binnenkomst heet Ad van Fortuin (Piet Blankers) ook burgemeester Judith Keijzers van harte welkom bij de Beerse Avond.
Bij binnenkomst heet Ad van Fortuin (Piet Blankers) ook burgemeester Judith Keijzers van harte welkom bij de Beerse Avond. (Foto: )

Alles in huis voor mooie tonpraatavond

Rens van Ginneken

Eerste Beerse Avond uitverkocht

Met een volle zaal zaterdag en een mooi sfeertje mag de organisatie van de Beerse Avonden terugkijken op een geslaagde première.

Middelbeers - Met zo'n 450 bezoekers in de tot theaterzaal omgetoverde schiethal van handboogvereniging De Zwartmikkers werd het een mooie, levendige Beerse Avond, met als huisband het gezellige feestorkest 't Spult. Presentator Luuk van Hoof (24) loodste met vaart en jeugdig elan het publiek moeiteloos door de avond. De showdansgroep tilde met een prachtige en zeer energieke choreografie het 'dansmariekes gebeuren' echt naar een 3.0 niveau.

Het lukt helaas al een aantal jaren niet meer om de Beerse Avonden met louter Beers tonpraattalent te vullen. Maar door samenwerking met routiniers uit de regio als Ton de Lepper en Jos van Gestel bijvoorbeeld, staat er toch een mooi programma. Waarbij niet onvernoemd mag blijven dat het wél aanwezige Beerse talent ook echt indruk maakt. Zo is daar Cor Gerritsen, voor de elfde keer in de ton. Zijn buut als Knillis de Manager was een carnavaleske inkijk in zijn sportverleden. Als vertrouweling van Mark van Bommel verordonneerde hij om de PSV-selectie tegen etalagepoppen te laten spelen. "Belde Mark in paniek op: we staan met 3-0 achter!" Voor Liesbeth Schelle uit Oirschot was het haar debuut. Als Barjuffrouw Kaat toont ze een mooi uitgewerkte mimiek. Over haar deelname aan The Voice 60+ en haar onprettige ontmoeting met Marco Borsato: "Afscheid nemen bestaat wél!"

Publiciteitsgeil

Ook al jaren op rij zijn de dames van AUB een mooie aanwinst voor de Beerse Avonden. Zij brachten dit keer een hommage aan het Eurovisie Songfestival. Dat resulteerde in een wervelende show en een ongetwijfeld uitputtende verkleedrace, waarbij binnen enkele minuten Frizzle Sizzle, ABBA, Conchita Wurst, Ilse de Lange en nog vele andere coryfeeën zeer vermakelijk werden geparodieerd. Grote afwezige is dit jaar tonpraatkanon Pieter van Heerbeek, die had aangegeven een jaartje over te slaan om weer voldoende inspiratie op te doen. Die andere Beerse kanjer in de ton, Piet Blankers, was er wel. Hij sloeg vórig jaar een keer over en bewees zaterdag dat dit inderdaad tot een nieuwe 'kwaliteitsboost' kan leiden. Zijn buut als Ad van Fortuin, een publiciteitsgeile tv-presentator, was er weer een van grote klasse. Met tal van verwijzingen naar bekende tv-programma's, maar ook naar zichzelf als leraar en als presentator van de live talkshow Beers' Gebuurt (Beers' Gezever), bevatte zijn kwartiertje alles wat een buut moet hebben. Bekende dorpsgenoten werden niet gespaard, maar Blankers weet knap te balanceren op het randje, zonder er overheen te kukelen.

Blankers' mooiste grap: "Ik heb het met werkelijk iedereen in de tv-wereld moeten doen, om mezelf omhoog te werken. Met Ernst. Met Bobby. En met de rest." Nagenoeg hetzelfde programma is nog te zien op 8 februari in De Kerk Oostelbeers.

Meer berichten