Van den Wittenboer sleept bronzen plak binnen

Marit toont trots haar bronzen medaille.
Marit toont trots haar bronzen medaille. (Foto: )

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari werden in het Koning Willem Alexander
bad, het nationaal zwemcentrum, de Nederlandse kampioenschappen synchroozwemmen voor senioren gehouden. De 18-jarige Marit van den Wittenboer uit Oirschot behaalde daar met het opleidingsteam van haar club ZPCH uit Hoofddorp de bronzen medaille in een veld van 12 teams.

Oirschot - Van den Wittenboer, voormalig lid van het Jong Oranje synchroonzwemteam en voormalig Nederlands jeugdkampioene met destijds het team van de Dokkelaars uit Hilvarenbeek, keerde daarmee terug aan de Nederlandse synchroonzwemtop. Van den Wittenboer moest vanwege een tussenjaar met leer-werk projecten in Peru en Costa Rica een jaar afstand nemen van de zwemsport. Dit seizoen begon ze haar studie rechten in Leiden en sloot ze daarom aan bij het opleidingsteam van ZPCH. Van den Wittenboer behaalde met haar team op zaterdag 65,262 punten voor de technische uitvoering, waarmee ze op een voorlopige 3e plek terecht kwamen. Daarmee lieten ze de teams van PSV en AZC ruim achter zich. Een knappe
prestatie, want deze teams waren 2 weken eerder hoger geeindigd bij de interkring wedstrijden. Op zondag werd de 3e plek verdedigd. Het team behaalde 70.0067 punten, weer ruim meer dan de nummers 4 en 5.
Nederlands Kampioen werd het vaandelteam van ZPCH. Ongetwijfeld kan Van den Wittenboer in het nieuwe seizoen daar weer deel van uitmaken.

Meer berichten