De burgemeester van Oirschot opende het vernieuwde techniekplein afgelopen vrijdag.
De burgemeester van Oirschot opende het vernieuwde techniekplein afgelopen vrijdag. (Foto: )

College vernieuwt techniekplein

Op vrijdag 24 januari is het geheel vernieuwde, uitgebreide en gemoderniseerde techniekplein van het Kempenhorst College geopend door burgemeester Keijzers van Oirschot. Vanaf een laptop zette zij een ingenieuze kettingreactie in werking, die over een groot deel van het plein was opgebouwd en uiteindelijk de roldeur opende.

Oirschot - In schooljaar 2018-2019 vond op het Kempenhorst College een sterke toename van het aantal leerlingen binnen het techniekonderwijs plaats. Omdat deze ontwikkeling zich het jaar erop heeft voortgezet, diende een metamorfose van het techniekplein plaats te vinden.

De leeromgeving is nu zo ingericht dat er zowel extra ondersteuning aan leerlingen geboden kan worden als meer uitdaging aan excellente leerlingen. In speciale theorieruimtes binnen het plein kunnen leerlingen zelfstandig aan het werk met moderne multimediale voorzieningen, computers, laptops en smartboard. Het geleerde kan meteen daarna in de praktijk worden gebracht. Zo is er een speciaal ICT-lokaal ingericht waar de leerlingen hun 3D-ontwerpen kunnen maken die, nadat ze in een simulatie getest zijn, door machines zoals de 3D-printer of CNC-machine gemaakt kunnen worden. In het nieuwe practicumlokaal kan het digitale lesprogramma worden geraadpleegd, maar kunnen ook diverse apparaten en practicumopstellingen via de computers worden geprogrammeerd en aangestuurd (bijvoorbeeld domotica). Leerlingen maken kennis met moderne nieuwe technieken zoals domotica, robotica, CNC-technieken en 3D-printen. Bestaande technieken, zoals lassen en plaatwerk, zijn vernieuwd.

In het kader van sterk techniekonderwijs gaat Kempenhorst de komende tijd het plein verder optimaliseren en andere mogelijkheden van techniekonderwijs onderzoeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden