Foto: Martin van Wulfen
Foto: Martin van Wulfen (Foto: Martin_van_Wulfen)

Jip en Judith; twee mensen waar Oirschot trots op kan zijn

De Bali Runners proberen kinderen in Indonesië te helpen, die niet goed kunnen lopen, want zij willen opkomen voor de kwetsbare medemens, waar ook ter wereld.

Oirschot - Bij de realisering van hun doelstelling worden de Bali Runners gesteund door de inwoners van de gemeente Oirschot. Daarvoor willen zij iets terug doen en daarom hebben zij zich als team 1 aangemeld voor de Samenloop voor Hoop, die plaats gaat vinden op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni.

Inmiddels zijn de Bali Runners in eigen kring geconfronteerd met de ziekte kanker en heeft hun deelname extra motivatie gekregen. Op woensdag 22 januari waren enkele Bali Runners aanwezig tijdens de 'kick off' van de Samenloop voor Hoop in het gemeentehuis van Oirschot.

Tijdens deze bijeenkomst werd jeugdburgemeester Jip benoemd tot ambassadeur van de Jeugd Samenloop voor Hoop. Jip hield daarna een toespraak, die de aanwezigen ontroerde. Op zijn heel bijzondere eigen manier riep Jip alle aanwezigen op om samen te gaan lopen en op deze manier de mensen te ondersteunen, die kanker hebben of hebben gehad.

Tijdens de toespraak kwamen bij Jip de tranen en kon hij even niet verder. Burgemeester Judith, die langs hem stond, nam het van Jip over en ging verder met de toespraak. Maar ook bij haar rolden de tranen over de wangen toen zij de tekst van Jip voorlas. De aanwezigen werden daardoor diep geraakt en ontroerd.

Hier stonden twee mensen waar elke inwoner van de gemeente Oirschot trots op kan zijn. Twee mensen, die zich met hart en ziel inzetten voor de kwetsbare medemens. Zij hebben deze kick off van de Samenloop voor Hoop intens mooi gemaakt.

Toen de Bali Runners naar huis reden waren ze onder de indruk en zij hopen daarom dat héél veel mensen het voorbeeld van Jip en Judith gaan volgen en zich aanmelden voor de Samenloop voor Hoop.

Iedereen is welkom in het team van de Bali Runners. Samen zijn we sterk en kunnen we deze ziekte overwinnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden