Logo oirschotsweekjournaal.nl


Brabantse Biermiddag in Oirschot

Zondagmiddag 12 februari vindt in brouwerij Vandeoirsprong aan de Koestraat 20 in Oirschot een gezellige Brabantse Biermiddag plaats. Onder het genot van een heerlijk biertje kan men genieten van vrolijke blaasmuziek van blaaskapel Die Böhmische Freunde, afkomstig uit Zuid-Oost Brabant. Het optreden is gratis toegankelijk en start om 15.00 uur. Hieraan voorafgaand kan men deelnemen aan een rondleiding door de bierbrouwerij en het museum. Er worden drie groepen gemaakt die starten om 13.00, 13.15 en 13.30 uur.

OIRSCHOT - Brouwerij Vandeoirsprong aan de Koestraat 20 in Oirschot is een jong bedrijf met een oude ziel. Er wordt op dit adres immers al 350 jaar bier gebrouwen. Een veelbewogen geschiedenis die je ziet en voelt. Duik op 12 februari in de historie van de familie De Kroon en de brouwerij met dezelfde naam. De gidsen maken van iedere rondleiding een unieke belevenis. Geniet van die roerige dorpsgeschiedenis, leer en passant over het brouwproces en vergaap je aan het pronkstuk: de koperen ketel uit 1912.
Aan de zuidelijke zijde van de Koestraat bevindt zich het woonhuis met proeflokaal van voormalige brouwerij De Kroon. Het gebouw dateert uit de zeventiende en achttiende eeuw. Vanwege de zeldzame functies van woning, proeflokaal en brouwerij valt dit complex onder de categorie beschermde rijksmonumenten. Het is sober van architectuur en een uniek voorbeeld van de combinatie van woonhuis, proeflokaal en brouwerij, een fenomeen dat vroeger veel voorkwam maar vandaag de dag nergens meer zichtbaar is. Elke bezoeker van de Brabantse Biermiddag krijgt van Böhmische Freunde een gratis worstenbroodje aangeboden! Gezelligheid op z'n Brabants. Voor meer informatie: Peter van Eerd, telefoon 06-21191851, e-mail petervaneerd@hotmail.com Deelname aan de rondleiding kost € 4,50.

Reageer als eerste
Meer berichten