9 Nina van Loon, 8 Lenne Reijrink, 5 Juul Loonen, 6 Maud v.d. Heijden, 7 Femke Neggers en de coaches Roos Deenen en Marloes van Dommelen.
9 Nina van Loon, 8 Lenne Reijrink, 5 Juul Loonen, 6 Maud v.d. Heijden, 7 Femke Neggers en de coaches Roos Deenen en Marloes van Dommelen. (Foto: )

ODI: Nog volop in beweging, al 50 jaar lang

Van de redactie

Jubileumjaar voor ODI

Het vieren van een jubileum is natuurlijk ook een moment bij uitstek om eens goed naar het functioneren van een vereniging te kijken. Wat opvalt is dat er binnen volleybalvereniging ODI al die jaren leden actief waren om van alles te organiseren.

Oirschot - In de beginjaren werd er met veel enthousiasme deelgenomen aan vele toernooien welke in de regio en ver daarbuiten gehouden werden, deelname aan het toernooi in Coevorden in Drenthe roept nog vele leuke herinneringen op. Maar ook toernooien dichter bij huis, zo was ODI in de jaren '70 meerdere keren Kempisch Kampioen. Ook het befaamde zomeravondtoernooi in de Beerzen moet hier vernoemd worden. 10 % van de inwoners van de Beerzen was gedurende drie weken in de zomer op dinsdag en donderdagavond op Sportpark de Klep te vinden om daar met vrienden, buren of familie gezellig een potje te volleyballen en daarna een flesje bier te drinken, zittend op het gras. De kinderen druk bezig om lege flesje te verzamelen en zo ook nog een centje zakgeld te verdienen met het statiegeld. Langzaam groeide de vereniging en even langzaam verbeterde het niveau. Het Internationale ODI Jeugd Volleybaltoernooi zorgde ervoor dat ODI ook buiten de landsgrenzen bekendheid verwierf, maar ook dat er uitwisselingstoernooien bezocht werden in Italië, Tsjechië, Denemarken, België, Engeland en Duitsland. De jeugd heeft binnen de vereniging altijd veel aandacht gekregen en dat betekent tevens dat er steeds veel inzet van vele vrijwilligers is geweest om deze jeugd te begeleiden. En wanneer er talenten voorhanden waren, kon ODI zelfs een pot breken bij de Nederlandse Open Club kampioenschappen. Wanneer een team de finale wist te halen werd een bus ingezet om de vele supporters naar het eindtoernooi te vervoeren. Altijd een feestje, ook als achteraf het meedoen het enige resultaat was. Een eerste plaats werd nooit behaald. Altijd wist de ODI aanhang sfeer te brengen, door met vele geel-zwarte paraplus de tribune te bevolken, door een speciaal ODI-lied, of door de kantinebeheerder tot wanhoop te brengen door de grote bestellingen. Het kwam voor dat de bar van de sporthal reeds om een uur of twee door de drank heen was, alles was verdwenen in de Beerse keeltjes. Een tiental jaren geleden dienden zich bij ODI een aantal grote talenten aan en dat resulteerde in resultaten op nationaal niveau. Ook op dit moment, januari 2020, is er weer een team door de eerste ronde gekomen, een foto van het team treft u hierbij aan, hopelijk verblijden zij de club met een mooi resultaat in dit feestjaar.

Wil je nog eens nagenieten van de afgelopen 50 jaar, kom dan naar de reünie c.q. ODI feest op zaterdag 25 januari in sporthal De Klep. Vanaf 12.00 uur is er een tentoonstelling van foto's, shirts, krantenknipsels, ODINOTIES en vele andere voorwerpen uit de afgelopen 50 jaar, vanaf 20.00 uur is er een feest voor leden en oud-leden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden