Jan Lanting van de Parkinson Vereniging, Jo van Hattum, Gert-Jan Bijl van Stichting ALS, Jan Mulders en Annemie Hems van Beers in de Bres voor ALS.
Jan Lanting van de Parkinson Vereniging, Jo van Hattum, Gert-Jan Bijl van Stichting ALS, Jan Mulders en Annemie Hems van Beers in de Bres voor ALS. (Foto: )

Ruim 7600 euro voor ALS en Parkinson

Rens van Ginneken

Kerstpakken Parkoers opbrengst

De organisatie van het Kerstpakken Parkoers overhandigde vrijdag de opbrengsten van het Parkoers van 14 december aan Stichting ALS en de Parkinson Vereniging, in totaal 7610 euro.

Middelbeers - De organisatie kondigde bijzonder nieuws aan: zij stoppen ermee na drie succesvolle edities. Zij hopen dat zich snel nieuwe kartrekkers melden om het evenement voort te zetten. Bij de laatste editie liepen zeshonderd mensen een route langs verenigingen en bedrijven in het dorp. Het totaalbedrag was inclusief de 1500 euro die clandestiene kerstboom-omzagers doneerden, na het vellen van de boom op het Doornboomplein op 22 december. Deze anonieme schenkers, maakten dat via een omweg bekend tijdens de live talkshow Beers' Gebuurt op 22 december in Oostelbeers. Aan het Kerstpakken Parkoers zelf deden zo'n zeshonderd mensen mee. Zij liepen op 14 december een route door de Beerzen, die voerde langs bedrijven, verenigingen en instellingen, met volop vermaak, een hapje en een drankje onderweg, met een gezellige afterparty bij De Doornboom. Bij de uitreiking op vrijdagavond waren tal van ondersteuners van het succesvolle Parkinson Parkoers aanwezig, waaronder verkeersregelaars, de mensen die jaarlijks de kerstboom via Landgoed Baest 'regelen', leden van de gildes, Stichting MiMakkus, Beers in de Bres voor ALS, KBO, De Pedaleur, talkshow Beers' Gebuurt en Stichting Mindervalidendag Oostelbeers. De boegbeelden van de organisatie van het Parkoers zijn Jan Mulders die lijdt aan Parkinson en Jo van Hattum die Parkinsonisme heeft. Zij reikten zelf de cheques van elk 3805 euro uit aan Gert-Jan Bijl van Stichting ALS en aan Jan Lanting, voorzitter van de Parkinson Vereniging.

Hartverwarmend

Lanting stak zijn bewondering voor het evenement niet onder stoelen of banken. "Ik was echt 'flabbergasted toen ik zag wat jullie hier allemaal doen voor het goede doel. Die saamhorigheid in de Beerzen is echt hartverwarmend." Ook Gert-Jan Bijl van ALS, een van de grondleggers van de Tour du ALS op de Mont Ventoux, was bijzonder blij met deze donatie vanuit de Beerzen. Hij had een hoopvolle boodschap. "Mede door de vele donaties volgen de stappen in het onderzoek naar ALS en behandelingen daartegen elkaar steeds sneller op. Wat ook goed nieuws is: er komt nu zelfs zicht op een medicijn tegen de genetisch bepaalde vorm van ALS."

Jan Moeskops van de organisatie van het Kerstpakken Parkoers had nog een bijzondere mededeling. "We hebben het drie jaar met groot plezier gedaan. Nu is het moment voor onze organisatie aangebroken om ermee te stoppen. De vraag is dus: wie neemt het over? We hopen dat zich snel nieuwe gegadigden melden voor dit evenement, eventueel in een andere vorm. Wij zijn nog wel beschikbaar om daarbij te ondersteunen, bijvoorbeeld met onze expertise, ons netwerk en onze draaiboeken natuurlijk."

www.kerstpakkenparkoers.nl

Meer berichten