Inschrijven voor de Grote Optocht of de Kinderoptocht van Skôn Orre Gat kan tot en met zondag 16 februari.
Inschrijven voor de Grote Optocht of de Kinderoptocht van Skôn Orre Gat kan tot en met zondag 16 februari. (Foto: )

Oirschotse optochten staan weer voor de deur

Op zondag 23 februari houdt de stichting Skôn Orre Gat weer de jaarlijkse Grote Optocht van Oirschot (Skôn Orre Gat). Het motto van carnaval 2020 is 'DA'S UN CIRCUS'.

Oirschot - Deelnemers in alle categorieën kunnen gratis via de website www.skonorregat.nl: inschrijven tot en met zondag 16 februari tot 18.00 uur. Of voor vertrek van de optocht van 12.00 tot 13.00 uur.

Stichting Skôn Orre Gat stelt voor de Grote Optocht per categorie prijzen beschikbaar. De prijsuitreiking van de Grote Optocht van Skôn Orre Gat is zondagmiddag een half uur na de ontbinding van de optocht. Op de markt, Oude Raadhuis. De route 2020: opstellen Spoordonkseweg, Gasthuisstraat, Oude Grintweg, Keizerweg, St. Jorisstraat, Gasthuisstraat, Rijkesluisstraat, Markt.

Tevens kan de jeugd zich ook inschrijven voor de kinderoptocht op zaterdag 22 februari 2020. De route 2020: opstellen op de parkeerplaats achter de huisartspost De Plataan dan linksaf door de st. Jorisstraat rechtsaf door de Gasthuisstraat dan linksaf door de St. Oldulphusstraat rechtsaf Deken Frankenstraat dan linksaf langs/over de markt, Rijkesluisstraat en dan door de Loop naar de Enck. Alwaar rond 16.00 uur de prijs uitreiking plaats zal vinden. Inschrijven kan eveneens via de website en tijdstip zoals vermeld bij de inschrijving van de Grote Optocht.


In Oirschot-Dorp gelden 2 reglementen: het reglement van de gemeente Oirschot en het aanvullende reglement van de stichting 'Skôn Orre Gat'. Het reglement van de gemeente Oirschot bevat zaken op het gebied van veiligheid van deelnemers en toeschouwers, milieu, verkeerswet, wettelijke aansprakelijkheid, mogelijke afwijkingen en voorkoming van drankgebruik (de regel is: voor alle optochtdeelnemers helemaal geen drank tijdens de duur van de optocht), discriminatie en belediging. Het reglement van de stichting 'Skôn Orre Gat' bevat zaken als inschrijven, indeling naar categorie, opstelling, jurering, uitsluiting, prijzen, etc. Het reglement van de stichting Skôn Orre Gat bevat de eis dat de wagen(bouwer)s moeten voldoen aan het reglement van de gemeente Oirschot én aan het reglement van de stichting. De geldende versies van het reglement van de gemeente Oirschot, het reglement van de stichting Skôn Orre Gat en de inschrijfformulieren staan op www.skonorregat.nl

Meer berichten