Tekst en foto: Heemkundekring Den Beerschen Aard.
Tekst en foto: Heemkundekring Den Beerschen Aard. (Foto: )
Groeten uit

Groeten uit De Beerzen: bouwstudenten in beeld

Vijf jongemannen met modieuze petten op kijken hier trots in de lens. Het is in de jaren dertig, en ze hebben zojuist hun diploma behaald als 'meester-timmerman'. Welke dromen hebben zij gehad op dit moment? Wie zijn deze stoere jongens?

De Beerzen - Van links naar rechts zien we:

Pet 1

Kees Olislagers (Cornelis Martinus) uit Vessem. Hij is een neef van Kees, Piet (nummer twee en vijf op deze foto) en Sjef van Hoof. Zij hadden alle drie dezelfde opa: Jan Cornelis Olislagers.

Pet 2

Kees van Hoof, (Johannes Cornelis). Hij is een broer van nummer vijf, Piet van Hoof. Hij werd geboren op 18 mei 1914 in Middelbeers. Zijn ouders waren Jacobus Cornelius van Hoof en Theodora Johanna Olieslagers (Door Dielen). Naast zijn beroep als timmerman, was hij café-houder van Herberg De Zwaan.

Pet 3

Kees Adriaans, (Cornelis Petrus). Hij is op 21 januari 1916 in Oostelbeers geboren. Zijn ouders waren timmerman Adriaan Adriaans en Cornelia van Heerebeek, en hij was getrouwd met Elisabeth Vlemminx.

Pet 4

Sjef Adriaanse, (Joseph Maria). Hij komt ter wereld op 10 mei 1909, in een boerderij met rosoliemolen aan de Driehoek, nu Vestdijk in Middelbeers. Zijn vader was Peter Adriaanse die getrouwd was met Johanna Maria Kolsters,

Nadat hij als leerling metselaar was gaan werken, volgde Sjef de tekencursus bouwkunde en behaalde het diploma 'meester metselaar'. Samen met de Gebroeders Van Gestel werkte hij onder andere in 1934 aan de gewelven van de nieuwe kerk in Oostelbeers.

Pet 5

Piet van Hoof. Hij was de oudere broer van Kees van Hoof. Piet was geboren op 5 februari 1912 in Middelbeers. Na het behalen van zijn 'bouwdiploma' hing hij zijn duimstok al gauw aan de wilgen. In 1927 was hij hulpbesteller geworden in dienst van de Post bij Frans Goossens, die vanaf 1922 kantoorhouder was van de PTT. Goossens zou dat blijven tot 1937, ook nadat het hulpkantoor in 1930 was omgezet in een post-, telegraaf en telefoonstation. In 1937 wordt Piet van Hoof postkantoorhouder. Samen met zijn vrouw Carla Smulders, zuster van de vrouw van Kees van Hoof, zou hij dat blijven tot 31 december 1973.

Op 17 februari 1986 overlijdt Piet te Bladel.

Meer berichten