Arti schittert op concours.
Arti schittert op concours. (Foto: )

Arti terug in de eerste divisie

Oirschot - Zaterdag 23 november nam Arti deel aan het muziekconcours in Enschede. Tijdens deze wedstrijd voor orkesten speelde het orkest onder leiding van dirigent Karin Janssen de muziekstukken Saga Maligna van Bert Appermont en Loch Ness van Johan de Meij. De jury beoordeelde de uitvoering met 85,17 punten, een prachtige score waarmee het orkest promoveerde naar de 1e divisie, de hoogste divisie voor amateurorkesten in Nederland. Sinds 2,5 jaar zit Arti weer in de lift onder de bezielende leiding van dirigent Karin Janssen.

In januari is het orkest gestart met de voorbereiding. Iedere week repeteerde het orkest aan de werken, om de gezamenlijke doelstelling te behalen: de best mogelijke uitvoering te geven. Naast de wekelijkse repetities hebben ook studiedagen, oefenconcerten en een repetitieweekend de basis gelegd voor het resultaat. Het harde werken heeft ertoe geleid dat het orkest tijdens het concours alles liet horen wat ze in zich had. Naast dat het publiek in vervoering werd gebracht was ook de jury onder de indruk van de kwaliteiten van Arti. Met name over de klank van het orkest waren de juryleden zeer te spreken.

Na het geslaagde concoursjaar is het in 2020 tijd voor een nieuw programma. Arti trapt daarmee af met het jaarlijkse nieuwjaarsconcert op zaterdag 11 januari 2020. Kaarten voor het Nieuwjaarsconcert zijn verkrijgbaar via www.deenck.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden