De premiere van de theatertour vond afgelopen maart plaats in een uitverkochte Verkadefabriek in Den Bosch.
De premiere van de theatertour vond afgelopen maart plaats in een uitverkochte Verkadefabriek in Den Bosch. (Foto: )

Een mix van Americana, Folk en Wereldmuziek

Van de redactie

'Eén van de beste albums ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre' is één van de lyrische commentaren waarmee het vorig jaar verschenen album 'Me and you' van de Dieter van der Westen band werd ontvangen. Op vrijdag 22 november speelt de uit Tilburg afkomstige Dieter van der Westen band in Theater De Enck in Oirschot hun eigenzinnige mix van Americana, Folk en Wereldmuziek.

Oirschot - Frits magazine beschrijft Van der Westens stem als een mix tussen een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young. Door zijn werk met de Nederlands/Marokkaanse groep Kasba uit Boxtel, waar Van der Westen al twintig jaar mee speelt en bandleider van is, mengt hij naast Americana en Folk ook Noord-Afrikaanse ritmes en melodien in zijn zelf geschreven nummers. Het album Me and you bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart en werd in zowel de Nederlandse als Vlaamse pers lovend ontvangen.

Het is nog maar twee jaar dat de Dieter van der Westen band in Nederland optreedt. De theatertour rond het album Me and you is dan ook de eerste keer dat de band de Nederlandse theaters aandoet. De premiere van de theatertour vond afgelopen maart plaats in een uitverkochte Verkadefabriek in Den Bosch. De Dieter van der Westen band bestaat - naast de naamgever - uit broer Eric van der Westen (Contrabas, onder andere Martin Fondse, Sezen Aksu), Aron Raams (Electrisch gitaar, onder andere Gare du Nord, Paul de Leeuw), Gijs anders van Straalen (Drums, onder andere Wouter Hamel, Room Eleven), Joost Abbel (Dobro en Banjo) en Mirte de Graaff (Viool) Dieter van der Westen werkte zelf in het verleden onder andere samen met Blof, The Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest.


Aanvang: 20.15 uur, Theater De Enck Oirschot. Tickets:

www.deenck.nl/
programma/
dieter-van-der-westen-band

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden