Competitief maar ook gemoedelijk


Foto:

Competitief maar ook gemoedelijk

Van de redactie

Laatste wedstrijd Run-Archery

Hardlopen en boogschieten in het zonnetje, wat wil een mens nog meer op zijn vrije zaterdag? Op de mooie blauwe atletiek baan in Wageningen vond de NK en de laatste wedstrijd van het Run-Archery seizoen plaats. Dit betekent dat bekend word gemaakt wie het beste heeft gepresteerd over het gehele seizoen en hiermee de cup wint.

Oirschot - De sprint afstand in Wageningen is 400 meter per ronde (strafronde 60 meter) waarbij 2 keer wordt geschoten, 1 keer staand en 1 keer geknield. Run-Archery is duidelijk een groeiende sport, met een tikje competitieve maar vooral gemoedelijke sfeer. Niet alleen Nederlanders vertegenwoordigen de sport, maar er komen zelfs mensen vanuit Rusland en Duitsland om deel te nemen aan deze wedstrijd. Er was een ontzettend sterk veld. Wat een sensatie om naar te kijken, met name de nek aan nek race van de A-finale was een groot spektakel.

De vereniging van Oirschot deed het goed deze wedstrijd en het seizoen. Het team is het gehele jaar gegroeid en heeft nu zelfs 11 deelnemers die starten. Zeer indrukwekkend waren de twee nieuwe leden Jonathan en Sonam die voor de eerste keer meededen. Niet alleen het rennen, maar ook het schieten ging bij beiden goed. Dit mede dankzij de uitstekende coach Frans van Breugel, die precies wist met welke tips hij het extra steuntje in de rug kon geven. Jonathan haalde zelfs de B-finale, maar moest helaas stoppen vanwege een blessure. Sonam startte met een ontzettende snelheid de eerste ronde, helaas was het niet mogelijk dit door te zetten gedurende alle 3 de rondes, maar hij wist zich goed staande te houden in de C-finale.

Anita en Jonne, die beide ook dit seizoen begonnen zijn, zitten er duidelijk lekker in. Beiden hebben een goede tijd neer gezet en vlogen in volle vaart over de baan. Tonny, John en Wally zetten een goede tijd neer bij de masters. In de estafette zetten John, Wally, en Milou een supertijd neer waarmee ze de 3e prijs wisten te bemachtigen.

Oirschot had dit jaar een sterk seizoen. In de cupuitslagen behaalde Wally de 3e en John de 2e plaats bij de heren Masters, bij de senioren dames werd Anita 7e, Jonne 6e, Tonny 4e, Milou 3e en Gabi 2e, bij de heren senioren werd Ton 9e, bij de heren junioren werd Joep 5e. De Oirschotse vereniging had dit jaar twee kampioenen van Nederland: John bij de heren Masters en Tonny bij de dames Masters.

Jammer dat er zo snel alweer een einde komt aan dit mooie Run-Archery seizoen. Gelukkig begint het volgend jaar weer opnieuw. Dan zal de NK sprint, de laatste wedstrijd van het jaar, zelfs in Oirschot plaatsvinden. Ben je nu heel benieuwd hoe het is om pijlen op klapdoelen te schieten terwijl je hartslag na een sprint enorm hoog is? Meld je dan direct aan voor een proefles bij Run-Archery vereniging Oirschot. Dit gaat het makkelijkst via een mailtje naar tonny.jotosata@hotmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden