Fietsend door bosrijk gebied: Rijd mee met De Pedaleur


Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en gedrag.
Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en gedrag. (Foto: )

Fietsend door bosrijk gebied: Rijd mee met De Pedaleur

Zondag 27 oktober organiseert De Pedaleur haar jaarlijkse ATB najaarstocht vanaf De Kemmer in Oirschot. De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de Oirschotse Heide.

Oirschot - Je kunt 25, 45 of 55 km rijden. Je kunt onderweg nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven. Er is één uitstekend verzorgde pauzeplaats. Uitpijlen Het parcours wordt volledig uitgepijld met pijltjes op houten paaltjes. Hierdoor brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt: Zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je in de bocht of vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven Inschrijven kan op de dag zelf, er is geen voorinschrijving mogelijk. De inschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.30uur in Sporthal de Kemmer, Bloemendaal 5 te Oirschot.

Inschrijfgeld Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Ook wordt Scan&Go geboden voor NTFU-leden. Deze inschrijvers betalen 4 euro.

Faciliteiten Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders. Douchen: Er is omkleed- en douche gelegenheid in de sporthal. Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis. Bewaakte fietsenstalling: Vrijwilligers zullen jouw fiets in ontvangst nemen en veilig stallen.

Veiligheid Je wordt geacht je te allen tijden aan de verkeersregels te houden. Op gevaarlijke punten worden waarschuwingsborden geplaatst, voor zowel de fietsers als het overige verkeer. Tevens is trajectcontrole op het parcours. Dat zijn groepjes van 2 'Pedaleurs', die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of voor andere technische assistentie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden