Bord op schoot
Column Rens

Bord op schoot

Foto:

Ik moet bekennen dat ik het tegenwoordig soms wel lekker vind om op de bank, bordje op schoot, lekker lui bij de tv te eten. Zaterdag was een lange dag geweest: verslaglegging, interviewen, fotoserie schieten, artikel uitwerken en een upload systeem wat niet wilde meewerken. Ik was blij dat het erop zat om negen uur 's avonds en ik had een razende honger, maar geen zin meer om nog uitgebreid te koken natuurlijk. De vriezer bevatte een toch al rijk gevulde pizza, die ik nog verder wist te upgraden met artisjokken, zwarte olijven en wat truffelolie. Na een kwartiertje kon het heerlijk geurende ding uit de oven en op de salontafel.

We zappen wat rond en gelukkig: daar is The Incredible Doctor Pol! Dokter Jan Pol is een van oorsprong Nederlandse dierenarts, die ondanks zijn leeftijd – dik boven de zeventig – zijn werk nog steeds zó prachtig vindt, dat hij maar niet wil stoppen. Mijn vriendin is gek op dieren, dus zij reageert ook enthousiast. Terwijl ik mijn tanden in een flink stuk pizza zet, komt Doctor Pol met minder appetijtelijke verassingen. Hij heeft een leuke verzameling gemummificeerde koeienfoetussen, die hij graag met de kijker wil delen. Deze hele aflevering blijkt zelfs vooral te gaan over alle rare dingen, die de energieke dierendokter uit tal van beesten heeft verwijderd. We zien gezwellen zo groot als een kokosnoot voorbijkomen en enorme bulten waaruit pus en bloed rijkelijk vloeien. Onze eetlust zakt bijzonder snel. Zelfs mijn vriendin, toch wel wat gewend met beestjes, heeft genoeg van Jan Pol en zijn rariteitenkabinet. Zappen dus maar weer. We belanden in 'slashermovies' waarbij hoofden en ledematen nog gemakkelijker van de lichamen loskomen dan de Tweede Kamerleden van de populistische fracties. We vallen in een reclame voor een chemisch oplosmiddel, die bijzonder kleurrijk toont, wat er zich zoal aan smerigheid in onze afvoerbuizen ophoopt. Bij een andere zender komen we binnen bij Angela Groothuizen en haar urineprobleem… Bon appétit!

Begrijpelijk dat de rest van Nederland vooral rond half zes wil eten. Zolang Omroep Max dan in ieder geval nog geen gemummificeerde Jan Slagter in beeld brengt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden