Derbywinst gaat naar Oirschot Vooruit


Doelman Rob Wilborts speelde een sterke partij op Moorland. Foto: Peter van Gerven
Doelman Rob Wilborts speelde een sterke partij op Moorland. Foto: Peter van Gerven (Foto: Peter van Gerven)

Derbywinst gaat naar Oirschot Vooruit

Van de redactie

Oirschot Vooruit - Beerse Boys

Derbyday in Oirschot: afgelopen zondag traden Beerse Boys en Oirschot Vooruit tegen elkaar aan.

Oirschot - De eerste twintig minuten stonden in het teken van aftasten en over en weer wat speldenprikken uitdelen. De wedstrijd ging gelijk op. In de 26e minuut diende de eerste obstructie zich aan waarvoor Pepijn van Spreuwel van de Beerse Boys de 1e gele kaart incasseerde. Kort daarna een reële scoringskans voor de Beerse Boys maar deze bal werd door de attente keeper Niels Stockman met de voet gepareerd. Een paar minuten later werd Pepijn van Spreuwel wegens een blessure vervangen door Lars van de Sande.

Er kwam wat meer schwung in de wedstrijd. Dit leidde uiteraard tot meer situaties waarbij spelers het niet helemaal eens waren met de beslissingen van de overigens goed leidende scheidsrechter Stefan van Westing. Aan de kant van Oirschot Vooruit leidde dit commentaar tot een gele kaart voor Koos Gloudemans.

Het laatste kwartier van de 1e helft lag het overwicht duidelijk bij de thuisploeg. Een aardig schot op goal van de goed spelende Koen Versteden was de voorbode van toenemende druk van Oirschot Vooruit. Meerdere kansen op een voorsprong van de thuisploeg deden zich voor maar telkens nog zonder resultaat. In de 37e minuut een mooie voorzet vanaf de flanken die door de opkomende Sjoerd van Straten met een mooie kopbal in het net werd gekopt. De goedlachse grensrechter van de Beerse Boys zag hier echter een buitenspelsituatie in wat door de scheids werd overgenomen. Een goal van Oirschot Vooruit kon uiteindelijk niet uitblijven. Door mooi overspel over verschillende schijven kwam de bal uiteindelijk bij Fons Meeuwis die de bal voor de goal bracht en netjes door Koen Versteden werd binnen geschoten, 1-0 tevens de ruststand.

De 2e helft beloofde een spectaculaire wedstrijd te gaan worden omdat de Beerse Boys zeker niet met lege handen naar huis wilde gaan. Door de druk die de gasten zichzelf oplegden, liep Lars van de Sande de 1e gele kaart op van de tweede helft na een overtreding op Max van Kollenburg. Laatstgenoemde was met zijn uitstekende spel veelal een doorn in het oog van de Beerse Boys. De frustratie bij de tegenpartij liep alsmaar op wat resulteerde in een terechte rode kaart voor Stijn van Heerbeek na een overtreding op Joris Swaanen. De thuisploeg nam wel degelijk het heft in handen en de ene na de andere aanval op de goal werd door de keeper van de Beerse Boys, Rob Wilborts, tegengehouden. Door uitstekend keeperswerk voorkwam hij grotere achterstand. Ook was de lat een keer de redder voor Beerse Boys na een pegel van Bram Meeuwis van afstand. Echter in de 86e minuut moest hij zich alsnog overgeven aan de druk van Oirschot Vooruit en kwamen de groen-witten door een goal van Joris Swaanen op een 2-0 voorsprong. Met nog een paar minuten spelen werd Daan Hagemeier vervangen door A-junior Bram van Straten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden