Foto:

MarktConform: Marcel Jongbloets

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week in MarktConform: Marcel Jongbloets (52) uit Tilburg.

"Sinds maart van dit jaar heb ik nu mijn plek op de Oirschotse weekmarkt. Ik kwam hier terecht via Frits Meurs van de snoepkraam, hier een stukje verderop. Hij wees me op de Oirschotse markt.

Ik verkoop, zoals je ziet, allerhande tuin- en perkplanten, gedurende het het seizoen: van maart tot november loopt dat ongeveer.

De Oirschotse weekmarkt is hartstikke gezellig, met volop sociale contacten en een mooie gemoedelijke sfeer.

Je kunt me hier elke week vinden, behalve tijdens de Tilburgse kermis: dan heb ik mijn vakantie en ben ik natuurlijk dagelijks op de kermis te vinden!"

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten