Schevenement
Column Rens

Schevenement

Foto:

Ik kan niet anders zeggen dan dat John Mayer aan alle verwachtingen voldeed. Zijn concert in de Ziggo Dome op 9 oktober was briljant. Ik kocht de kaartjes al in maart via een Tussenpersoon, opgejaagd door berichten dat het al 'bijna uitverkocht' zou zijn. Voor 'slechts' 248 euro, inclusief servicekosten, was ik de man. Bij het downloaden van de tickets zag ik dat Ticketmaster daarop het bedrag van 50 euro per stuk vermeldde. Direct projecteerde ik in mijn hoofd 'De Tussenpersoon' als een vals lachende, handenwringende Josef Mengele.

Wat zijn dat toch altijd voor misselijke poot-uitdraaipraktijken rondom concerten en festivals? Bij een avondje Paaspop ben je zo 69 euro kwijt voor je ticket, dan nog 15 voor het parkeren, vervolgens nog tien euro per jaskluisje en acht voor een klef broodje hamburger. Bij Best Kept Secret presteren ze het zelfs om vanachter een sociaal-alternatieve façade 25 euro te rekenen voor het parkeren op een zompig weilandje, met als enig toezicht een hoogbejaarde Holstein koe, die er al net zo uitgemolken uitziet als wij ons voelen.

Bij het binnenrijden van Parking 1, onder de Johan Cruijff Arena, werd ons als bezoekers van het John Mayerconcert op het hart gedrukt toch vooral bij het afrekenen van het parkeerticket op de button 'Evenementen' te drukken. Vier uurtjes later gaat dat bij ons niet helemaal goed: mijn vriendin drukt net te laat op 'Evenementen'. Helaas de dertien euro is al afgeboekt. Daar gaat ons speciale tarief! Naast ons lukt het een jong koppel wél om het evenemententarief te scoren. Maar ze kijken erbij alsof ze zojuist John Mayer het alfabet hebben horen boeren. "Vijf-en-twin-tig euro's!", briest de man van het stel, die ons dertien zag betalen.

Ik dacht aan een half uurtje eerder, bij de urinoirs in de Ziggo Dome. Daar stond ik, tussen twee boomlange, studentikoze types, die over mijn hoofd heen vonden. "Oké, het ticket kost wat, maar dan kun je wel gewoon nog lekker gratis plassen…" Het is een kwestie van tijd jongens, voordat er op jullie pisbakje een tweede knop verschijnt, met 'Evenementen' erop. Je wordt in de zeik genomen waar je bij staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden