Het komende kwartaal zal er nog een Psysalon georganiseerd worden rondom het thema thema Schulden en Armoedebestrijding.
Het komende kwartaal zal er nog een Psysalon georganiseerd worden rondom het thema thema Schulden en Armoedebestrijding. (Foto: )

PsySalon brengt mensen samen

Oirschot - PsySalon is een initiatief van LEV-groep/Team Wijzer Oirschot en GGzE De Boei, een samenwerkingsverband onder de naam 'In eigen Kring'. In Eigen Kring richt zich op activiteiten rondom informele zorg, zoals vrijwilligers, mantelzorg en zelfhulp. PsySalon is hiervan een onderdeel en heeft als doel om een ontmoetingsplek te bieden aan inwoners van Oirschot en omgeving die te maken hebben met een (psychische) kwetsbaarheid of beperking. In juni is de eerste pilot gedraaid in de Enck Oirschot met als thema 'NAH'. Woensdag 25 september vond een nieuw PsySalon plaats, met als thema 'Meedoen'. De organisatie was blij verrast met de prachtige locatie in de harmoniezaal van restaurant De Burgemeester; sfeervol en intiem waardoor de deelnemers en het publiek al in korte tijd met elkaar in gesprek waren over toch best ingewikkelde onderwerpen. De avondvoorzitter, Wil van der Laak, leidde eenieder moeiteloos door de multiloog. Een panel bestaande uit een ervaringsdeskundige en twee consulenten Arbeid, één van stichting MEE en één van GGzE Promenzo, werden geïnterviewd over hun aandeel bij het ondersteunen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt naar zinvolle dagbesteding. Met name de inbreng van de ervaringsdeskundige zorgde voor veel herkenning bij de aanwezigen. Dit droeg bij aan een constructieve uitwisseling van kennis en ervaringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden