Peter Grem, Ruud Severijns, Frits Speetjens en Piet Wijgergangs poseren met huidig burgemeester Judith Keijzers voor het oude gemeentehuis van de Beerzen.
Peter Grem, Ruud Severijns, Frits Speetjens en Piet Wijgergangs poseren met huidig burgemeester Judith Keijzers voor het oude gemeentehuis van de Beerzen. (Foto: )

Bezoekje aan de 'oude werkplek'

Een bijzonder beeld vrijdagmiddag: vier oud-burgemeesters van de Beerzen, die gebroederlijk poseren samen met de huidig burgemeester Judith Keijzers bij het voormalige gemeentehuis van de gemeente Oost- West- en Middelbeers.

Middelbeers - Strikt genomen waren alleen Peter Grem (1980-1989) en Piet Wijgergangs (1989-1997) burgemeester van de gemeente Oost- West- en Middelbeers. Hun opvolgers Frits Speetjens (1990-2005) en Ruud Severijns (2006-2017) zwaaiden de scepter over de gehele gemeente Oirschot, waarvan de Beerzen sinds 1997 deel uitmaken. De oud-burgemeesters kregen een rondleiding door het voormalige gemeentehuis van de Beerzen, dat momenteel wordt verbouwd tot grand-café, hotel en appartementencomplex. Die rondleiding werd verzorgd door pandeigenaar Jo Becx en de architect, die ruime uitleg gaven over de constructie van het pand. Drie van de vier burgemeesters hadden er destijds hun werkplek. Josée, de echtenote van Frits Speetjens herinnerde zich vooral nog het bedompte burgemeesterskamertje, waar het altijd wat muffig en vochtig leek, dat inmiddels verdwenen is. Op de eerste verdieping, in de oude raadszaal die nu feest- en biljartruimte wordt, kwamen de herinneringen pas goed los. Over de lange raadsvergaderingen met de dikke Agio-sigaren die er onvermijdelijk bij hoorden en die het kleine zaaltje binnen luttele minuten in grijze wolken hulde en de traditionele nazit van de gemeenteraad bij Toon en Mietje van De Doornboom bijvoorbeeld. Ook Peter Grem koestert speciale herinneringen aan zijn tijd in de Beerzen. "Wat me bijvoorbeeld altijd bij zal blijven dat iedereen op de kermisdinsdag al zo snel dronken was. Daar ergerde ik me wel aan, maar de eerste Solexrace in 1980 bracht uitkomst: want dan moesten de coureurs nuchter zijn!", lacht hij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden