Foto:

Gilde Sint Sebastiaan en Oirschot zijn nieuwe kermisschutters rijker

Oirschot - Op kermisdinsdag 1 oktober is Ad van Nunen Kermisschutter van het gilde en Rick Speekenbrink Burgerkermisschutter van Oirschot geworden.

's Morgens leek het erop dat de dag in het water zou vallen. Het plensde; bijna 11 mm neerslag gedurende de dag meldt het KNMI. Maar niets werd minder waar. De middag was mooi en het mooie najaarsweer lokte schutters en belangstellenden naar de gildetuin aan de Wintelresedijk.

Vooraf aan het schieten om de titel (burger)kermisschutter 2019 werd Jos Smetsers tweemaal naar voren gehaald. Eenmaal om uit handen van Willem van der Vleuten het naar zijn vader genoemde wisselschild in ontvangst te nemen voor het winnen van de maandagavondverschietingen en voor de tweede keer door Jeroen Steger voor de uitreiking van het 'burgemeester Eduard Steger' wisselschild. Dat schild win je als je, over vijf jaar uitgesmeerd, de meeste treffers weet te scoren.

Daarna brandde de strijd los. Om de titel 'Burgerkermisschutter van Oirschot' streden 10 mannen en vrouwen. Het was Rick Speekenbrink die de eer opeiste en zich daarna nog aanmeldde als nieuw lid van Gilde Sint Sebastiaan. Hoofdman Karel Smetsers speldde hem de fraaie speld op. Aansluitend hing hij Ad van Nunen het wisselschild om behorend bij de titel kermisschutter. Na 51 schoten van gildebroeders op de vogel, wist hij met het tweeënvijftigste schot het laatste restje van de vogel eraf te schieten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden