Twee dames hebben elkaar gevonden en gaan er lekker met de fiets op uit. Foto: Wilma Berends
Twee dames hebben elkaar gevonden en gaan er lekker met de fiets op uit. Foto: Wilma Berends (Foto: Wilma Berends)

Leuke luitjes op zoek naar vriendschap

Van de redactie

Eenzaamheidsbestrijding ouderen

In Oirschot zijn diverse 'Leuke luitjes' op zoek naar buurtgenoten voor met dezelfde hobby. Leuke luitjes zijn geïnteresseerd in nieuwe vriendschappen. Ze willen hun hobby uitoefenen met buurtgenoten van dezelfde leeftijd.

Oirschot - Na een eerste kennismaking online, volgt vaak de kennismaking bij een kopje koffie. Als het klikt kunnen ze gezellig samen op stap. Om die gezelligheid te stimuleren zetten vrijwilligers Wilma, Ronald en Lukas zich graag in.

Hoe vind je elkaar?

Iedereen kent wel iemand die eenzaam is of niemand meer heeft om zijn hobby uit te oefenen? Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidgevoelens en dat zijn niet alleen oudere mensen. In de week van de eenzaamheid zijn er diverse initiatieven tegen eenzaamheid. Ronald, Wilma en Lukas bundelden de krachten om iets te doen aan eenzaamheid bij ouderen. Wilma: “Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om actief te blijven? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk. Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook.”

Fietsen, wandelen, cultuur, een hapje eten

Leuke luitjes is ontwikkeld speciaal voor ouderen vanaf 60 jaar. Evelien en Ingrid vonden elkaar op Leuke luitjes en gingen samen een bakkie doen. Het klikte en ze gaan vaker afspreken. Leuke luitjes zijn dus dichterbij dan je denkt en ze willen ook fietsen, wandelen, samen koffie drinken of samen eten, naar een museum, concert of samen aan de slag met fotocamera of de breipennen. Joke: “Ik heb ondertussen al 4 keer met Anja afgesproken en er staan nog twee afspraken gepland. Volgens mij is dit een fijn, langdurig contact aan het worden.”

Leuke luitjes vinden
in jouw buurt

Alle 60-plussers uit Oirschot zijn welkom bij Leuke luitjes. Anderen gingen al voor, zoals te zien is op de website van Leuke luitjes:

www.leukeluitjes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden