Zangeres Rita Geerts terug op het nest in Oirschot

Foto: Kees Geerts
Foto: Kees Geerts (Foto: Kees Geerts )

Na jarenlang op vele verschillende plaatsten haar stem te hebben laten horen, is Zangeres Rita Geerts ‘terug op het nest’ in Oirschot.

Oirschot - Als geboren en getogen rasechte Oirschotse wil ze hier op eigen bodem een avond vullen met alles wat ze op de bühne kan uitoefenen, ze zingt, vertelt verhalen op een cabareske wijze, organiseert een muziekquiz en heeft ook nog een verrassing in petto voor haar publiek.

Als ‘Marietje van de schoot’, dochter van Gijs en Cor van de schoot, kunnen Oirschottenaren haar kennen van vroeger. Als 8-jarige in het koortje in het parochiehuis, als 13-jarige al op de planken bij de grote talentenjacht in een tent op de markt gepresenteerd door Ted de Braak waar ze op blote voeten het 'puppet on a string' zong. Later als actief lid van een vrouwencabaretgroep heeft ze jarenlang vele optredens gehad met groot succes. Of het nu een vrouwenclub was of de politica in het Provinciehuis in Den Bosch maakte niet uit; overal tevredenheid en applaus als cabaretgroep Vrullie kwam opdagen.

Na enkele jaren wat rustigeraan is Rita in 2010 als winnaar uit de bus gekomen in de voorrondes van 'Music generations' een songfestival voor 50 plussers. Ze zong daar 'a night like this' van Caro Emerald. Sindsdien zingt zij solo naar grote tevredenheid van het publiek.

Het optreden vindt plaats op vrijdagavond 25 oktober in de Donkhoeve aan de Priemsteeg 1a te Oirschot. De entree bedraagt 7,50 euro (betalen bij binnenkomst). Er zijn nog enkele kaarten te bestellen via 06-27226514.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden