Zanger Gerard van Maasakkers verzorgt samen met De Vriendschap een aantal nummers tijdens het jubileumconcert op 26 oktober.
Zanger Gerard van Maasakkers verzorgt samen met De Vriendschap een aantal nummers tijdens het jubileumconcert op 26 oktober. (Foto: )

Brabantse sterren bij De Vriendschap

Rens van Ginneken

Jubileumconcert muziekvereniging

Gerard van Maasakkers, Nol Havens en Ferry van de Zaande treden op zaterdag 26 oktober samen met de jubilerende muziekvereniging De Vriendschap op.

Middelbeers - Op deze avond wordt ook het boekwerk 'Van mars tot maestro De Beerzen' gepresenteerd. Dat werd geschreven door Nicoline van Tiggelen en samengesteld door Stijn van Es, met veel fotomateriaal, onder meer uit de archieven van heemkundekring Den Beerschen Aard.

De jubilerende muziekvereniging had eerder dit jaar al de nodige bijzonderheden. Zo werden er nieuwe uniforms gepresenteerd en ging de naam van 'Harmonie en drumband De Vriendschap', naar 'Muziekvereniging De Vriendschap', inclusief een nieuw en fris logo. De muzikale feestavond met Brabantse sterren op 26 oktober wordt een passend slotakkoord voor het jubileumjaar. Overigens gaat het eigenlijk om een feestweekend, want op de vrijdag ervoor is er ook al een Hollandse Avond, met bijvoorbeeld Frank van Weert en Lars Brans. "Daar verwachten we vooral een jeugdig publiek", vertelt slagwerkster Brenda Smolders. "Het feestweekend gaat plaatsvinden in de hal van familie Bekx aan de Industrieweg 12, waar we 750 bezoekers verwachten op de zaterdagavond", aldus Smolders. Die feestavond houdt een muzikale reis door de tijd in, onder de titel 'Beerse Back to the Future'. Dan spelen dus onder meer Gerard van Maasakkers en Nol Havens samen met het volledige orkest van De Vriendschap. De boekpresentatie is in het programma opgenomen, maar ook een stuk met een 'cyberdirigen' en een ode aan componist Gershwin. De afterparty wordt verzorgd door coverband Wasko uit Hilvarenbeek.

Binnen de vereniging was er al snel overeenstemming dat Gerard van Maasakkers gevraagd moest worden. Elise Bressers (toms) legt uit: "Hij spreekt een groot publiek aan en hij treedt ook vaker op met harmonieorkesten. Door zijn ruime ervaring hiermee, kunnen we volstaan met één repetitie met de zanger. Daarnaast is er een bijzondere rol voor de vele licht- en geluidseffecten en beelden tijdens deze grote show. Overigens blijkt ook de afsluiter Wasko een publiekstrekker: zij zorgden ook al voor extra kaartverkoop. We hebben er allemaal enorm veel zin in: je begrijpt dat er nu heel hard geoefend wordt om iets heel moois neer te zetten!" Na het jubileumjaar zit er nog iets bijzonders aan te komen voor de vereniging. Na sinds mensenheugenis gerepeteerd te hebben in De Zwaan, volgt er in het voorjaar van 2020 een verhuizing naar Grand Café De Beerze. "Dat is wel gaaf, dat we met de familie Vugts waar we al zo lang welkom zijn, meeverhuizen naar een nieuwe locatie met toch net zoveel historie als onze vereniging."

Zaal open om 19.00 uur, aanvang concert is 20.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te koop bij De Vriendschap en bij café De Zwaan.

www.mvdevriendschap.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden