Met de klok mee: dhr. Neeleman, dhr. Kastelijns, Zuster Euginie en mevr. Luijbregts
Met de klok mee: dhr. Neeleman, dhr. Kastelijns, Zuster Euginie en mevr. Luijbregts (Foto: )

Congregatie verwelkomt huisartsen

Rudi Muller

Herontwikkeling Klooster Nazareth

Afgelopen januari is tussen de gemeente Oirschot en de congregatie zusters Franciscanessen een intentieovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van Klooster Nazareth. Hierin is nu een eerste stap gezet; huisartsen Niek Neeleman en Remco Kastelijns hebben op 27 september een huurovereenkomst gesloten met de congregatie over het in gebruik nemen van praktijkruimte binnen de muren van het klooster.

Oirschot - De congregatie, vertegenwoordigd door Marie-Louise Luijbregts en zuster Euginie, is verheugd met de invulling die de huisartsen gaan geven aan de spreekkamers binnen het klooster. De zusters zijn in het verleden binnen Oirschot actief geweest in de zorg en het onderwijs waardoor huisvesting van huisartsenzorg uitstekend aansluit bij de visie op de herontwikkeling van het kloostercomplex.

Neeleman: "Binnen onze huidige praktijk aan de Kloosterstraat kampen we met ruimtegebrek. Met name de huidige werkruimte voor de assistenten is beperkt. Ook ons ondersteunend en op te leiden personeel heeft een goede werk- en leerplek nodig." Hij vervolgt: "Op de achtergrond speelt een groeiende hulpvraag op het gebied van ziekte en gezondheid richting de huisartsenpraktijk. Het inwonersaantal van Oirschot groeit en het aantal woningen neemt toe. We willen met deze stap anticiperen op toekomstige ontwikkelingen." Door de zorg te verdelen over twee locaties, hopen de huisartsen te winnen aan kleinschaligheid, rust en overzicht voor personeel én patiënten. Kastelijns licht de keuze voor Klooster Nazareth toe: "Het klooster licht dicht bij onze huidige locatie aan de Kloosterstraat. De nabije ligging maakt samenwerking en samenhang tussen de locaties goed mogelijk. De plannen voor herontwikkeling van het kloostercomplex waren bij ons bekend en een locatie huisartsenzorg annex een woon-zorgcomplex vullen elkaar goed aan." Neeleman vult aan: "Wat de nieuwe locatie bijzonder maakt, is het contrast met het huidige pand." De huidige praktijk is een modern ingerichte huisartsenpraktijk, gevestigd op de begane grond van een appartementencomplex. De locatie Nazareth aan de Koestraat, bevindt zich in een monumentaal kloostergebouw. Neeleman: "Onze toekomstige spreekkamers zijn in het verleden gebruikt door de Zusters Franciscanessen. Wij zijn de congregatie dankbaar voor het vertrouwen dat zij in ons hebben uitgesproken." De huisartsenpraktijk in Klooster Nazareth wordt overigens een afgegrensd en eigen geheel in het kloostercomplex en krijgt een eigen toegang gelegen aan de Koestraat. De nieuwe locatie zal als volwaardige huisartsenpraktijk ingericht worden.

Kastelijns: "In aanloop naar de opening van de tweede locatie, zullen al onze patiënten geïnformeerd worden. Zoals het er nu uitziet, moet deze opening binnen nu en zes weken plaatsvinden." Beide huisartsen zullen met hun teams roulerend tussen beide locaties hun spreekuren doen, waardoor alle patiënten in de gelegenheid komen om kennis te maken met de nieuwe locatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden