De opbrengst van de scholenloop komt ten goede aan het vakantiehuisje in Posterholt.
De opbrengst van de scholenloop komt ten goede aan het vakantiehuisje in Posterholt. (Foto: )

RTO Scholenloop in de strijd tegen kanker

Oirschot - Reina's Scholenloop vindt jaar op donderdag 26 september plaats op Kindcentrum de Linde.

Reina zelf startte in 2008, als lid van RTO, de Scholenloop met als doel om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Het ingezamelde bedrag wordt besteed aan het onderhoud van een vakantiehuisje in Posterholt.

Zij heeft dit mooie initiatief bedacht en ieder jaar wordt dit stokje doorgegeven aan een volgende school in de gemeente Oirschot. De kinderen van de Linde hebben de afgelopen week enorm hun best gedaan om sponsors te zoeken voor hun Scholenloop.

Op 26 september is het dan zover. Om 17.30 uur verzamelen alle kinderen, ouders en andere belangstellenden zich op het plein bij De Linde. Na een speciale ceremonie en een warming up start om 18.00 uur de loop. Veel vrijwilligers van RTO, meesters en juffen lopen met de kinderen mee over het parcours. Iedereen die het leuk vindt om te komen kijken, is welkom op het plein van de school. Hier staan kraampjes met koffie en thee, zijn bloemen voor de lopers te verkrijgen en zorgt muziekkapel 't Spult voor muzikale gezelligheid. Na afloop wordt bekend gemaakt welk bedrag de kinderen samen hebben ingezameld.

Meer berichten