Van links naar recht : Maike en Jouke bij café Oud Brabant en Rob bij café de Lach
Van links naar recht : Maike en Jouke bij café Oud Brabant en Rob bij café de Lach (Foto: )

De Lach en Oud Brabant even één

Rudi Muller

Kermis zorgt voor samenwerking

Een half jaar na de opening staan Jouke en Maike van café de Lach aan de vooravond van hun eerste grote evenement. Tijdens de kermis organiseren zij samen met Rob van Oud Brabant 'Van links naar rechts'. Tegelijkertijd richt de Beurs zich dit jaar op de jeugd en zorgt café 't Vrijthof traditiegetrouw voor zangers van eigen bodem.

Oirschot - Tijdens 'Van links naar rechts' wordt de straat tussen de Lach en Oud Brabant omgetoverd tot een fraai verlichte feestgelegenheid, compleet met podium en overkapping. Maike vertelt: "Al vrij snel nadat Jouke en ik in de Lach kwamen, begonnen de gesprekken met Rob over een eventuele samenwerking. Rob komt hier zelf ook graag en doordat wij meer dan voorheen het geval was een breder publiek aanspreken, is de combinatie nu logischer. Qua muziek en leeftijd van onze gasten liggen wij dichter bij Oud Brabant dan in het verleden het geval was." Jouke vult aan: "Samen kun je meer dan alleen en dus waren beide partijen al gauw enthousiast om het dit jaar samen groots aan te pakken". Op vrijdag wordt afgetrapt met een 80's & 90's party, waar T-Spoon hun opwachting zal maken. Op zaterdag komt dj-act the Allstarz langs om er een groot feest van te maken. De zondag is Hollands met Ferry de Lits en Nelis Leeman en op maandag presenteert Leon Vingerhoeds de Pink Monday. Publiekstrekker die dag is Joël Borelli, bekend van de hit 500ML. Op dinsdag staan Jouke en Rob als Buurman & Buurman zelf achter de knoppen en komt ook dj Jarno aan de beurt. Woensdag wordt afgesloten met de kindermiddag, waar ouders op het terras plaats kunnen nemen en er voor de kinderen gratis ranja is. Maike besluit: "Hopelijk wordt het een groot succes want wij zijn samen met Rob voornemens om dit een jaarlijks terugkerend evenement te laten zijn".

Zoals gezegd richt de Beurs zich voornamelijk op een wat jonger publiek. Op vrijdag, met dj Kruzo en Smèrrig op het podium, is stilstaan geen optie. Zaterdag komen de Lampegastuh langs, het duo dat twee jaar geleden nog de prijs voor populairste dj-act van Nederland in ontvangst mocht nemen. Zondag komt Lick It met een kermis special, waar naast dj Kruzo zelf ook Puinhoop Kollektiv en Aap uit de mouw aan zullen treden. Op maandag zorgt Johnny 500 voor muzikale omlijsting tijdens het bierkrat stapelen.

Voor liefhebbers van Hollandse hits zit je ook dit jaar bij café 't Vrijthof weer gebakken. Net als eerdere jaren zal de straat afgezet en overkapt zijn. 't Vrijthof begint op zaterdag met dj Wesley. Zowel de zondag als de maandag zal het podium druk bezet zijn als in totaal een twaalftal zangers acte de présence zullen geven. De meest in het oog springende namen zijn op zondag Rene Karst (Atje voor de sfeer), Frank Smeekens en onze eigen Jan Witlox. Maandag vallen in de line-up vooral Pascal Redeker en Rudy de Wit op. Met de kermis centraal en de bruisende kroegen eromheen belooft het kortom weer een spectaculaire editie van kermis Oirschot te worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden