De vijfde editie van het Oirschotse Halloween haalt met het thema ‘Industriële Revolutie’ alles uit de griezelkast. (Foto: Pixelview Fotografie)
De vijfde editie van het Oirschotse Halloween haalt met het thema ‘Industriële Revolutie’ alles uit de griezelkast. (Foto: Pixelview Fotografie) (Foto: )

Nóg griezeliger, nóg grootser

Rens van Ginneken

Halloween Oirschot pakt uit

Het Oirschotse Halloween-griezelfeestje wordt ieder jaar groter en professioneler. Bij de lustrumeditie op 26 oktober wordt alles uit de horrorkast gehaald om het event naar een nog hoger level te tillen. Dit jaar onder het thema 'Industriële Revolutie', door Leon Vingerhoeds virtuoos opgehangen aan het meeslepende verhaal van Professor Sonderling.

Oirschot - De Oirschotse Halloweenviering heeft bij de lustrumeditie nog niet de grenzen van de toch al imposante groei bereikt. "Jarenlang hebben vooral Hans van Mitra en Jacqueline van De Dames de kar getrokken. Maar het dreigde hen haast boven het hoofd te groeien", vertelt Karien Hoeks, betrokken vanuit Visit Oirschot. "Met vele duizenden bezoekers in de laatste jaren worden zaken als verkeerstechnische ingrepen en een calamiteitenplan bijvoorbeeld noodzakelijk. Er komen steeds meer mensen, ook vanuit de regio en zelfs vanuit België. De B&B's en camperplaatsen zitten nu eigenlijk al vol. We zouden dit jaar zomaar naar tienduizend bezoekers kunnen groeien: dat vraagt inmiddels om een professionele aanpak. Vandaar onze betrokkenheid hierbij. Gelukkig zijn Jacqueline en Hans ook nog steeds enthousiast betrokken en sturen ze ook nog steeds hele leuke ideeën."

Met het 2019-thema 'Industriele Revolutie' kan het team goed uit de voeten. Carin Schiebroek legt uit: "Ieder jaar is er een algeheel verhaal als leidraad. Leon Vingerhoeds heeft een prachtig griezelverhaal geschreven over de geest van Professor Sonderling. Oirschot heeft natuurlijk een hele historie in de meubelindustrie. Het thema komt bijvoorbeeld ook terug in onze communicatie, met radertjes als beeldmerk."

Decor voorhanden

Er is de organisatie veel aan gelegen om héél Oirschot bij het bijzondere vijfde Halloweenfeest te betrekken. "Dit is natuurlijk fantastische promotie voor ons dorp", legt Roel van de Ven van Visit Oirschot uit. "Het past perfect bij onze identiteit en we hebben met ons mooie historische centrum ook nog eens het ideale decor. In een dergelijke opzet vind je dit nergens in Nederland." Zo'n enerverend evenement valt of staat met de inzet van zeer vele vrijwilligers. Carin vertelt: "Op verschillende plekken aan de route worden acts gedaan. Dat moet begeleid worden en er moeten mensen zijn voor de kaartverkoop bijvoorbeeld. Er loopt een jury rond, want er is ook een wedstrijdelement en je hebt mensen nodig om de kinderen te begeleiden, de straat te versieren en om weer op te ruimen. Dus de Oirschotse betrokkenheid is hard nodig: meld je dus aan om te helpen!", zo roept ze op.

Roel van de Ven heeft er weer veel zin in, op 26 oktober. "Mooi dat onze 'uit de hand gelopen lampionnenoptocht' zo'n mooi feestje is geworden. En dit is het einde nog niet: er liggen nog volop plannen om het Oirschotse Halloween verder uit te bouwen!", besluit hij.

www.halloween-oirschot.nl

Meer berichten