notabelen, familieleden en genodigden verwelkomden de burgemeester Jan Smulders.
notabelen, familieleden en genodigden verwelkomden de burgemeester Jan Smulders. (Foto: )

Burgemeester Jan Smulders

MIDDELBEERS - Weer waren de Beerzenaren uitgelopen om hun nieuwe burgemeester te verwelkomen. Het was op 23 juni 1927 en het weer was nat en onstuimig. Toch werd J.W.A. Smulders warm ontvangen. Hij was geen onbekende voor hen. Hij was de zoon van de vorige, door iedereen geachte burgemeester, Sjef Smulders (Antonius Josephus (1860-1928), die vanaf 1899 burgemeester van Oostelbeers c.a. was geweest.

De dag begon met een feestelijke tocht door de gemeente. Het hele dorp was versierd met erebogen en dennenboompjes met guirlandes, waarbij vooral de fraai opgetooide molen van Van Himbergen de aandacht trok. Daarna vond in het gemeentehuis, in het bijzijn van onder andere zijn vader en moeder, de installatie van de burgemeester plaats.
Er volgden toespraken door de locoburgemeester F.J. Liebregts, Jhr. Mr. A.J M.G.. de la Court, burgemeester Panken van Hoogeloon en de Eerwaarde Heren L. Gast, pastoor van Oostelbeers, en J.A. van de Meijden, pastoor van Middelbeers. Deze laatste hoopte dat de nieuwe burgemeester spoedig een echtgenote aan zijn zijde zou hebben.
Met veel andere notabelen, familieleden en genodigden, werd vervolgens bovenstaande prachtige foto genomen. Op enkele personen na zijn de namen van iedereen bekend.

Bron: Heemkundekring Den Beerschen Aard

Meer berichten