Lick It dendert door

Guust en Koen voor de plek waar het allemaal staat te gebeuren.
Guust en Koen voor de plek waar het allemaal staat te gebeuren. (Foto: )

Rudi Muller

Feestformule blijft maar groeien

Twee jaar nadat initiators Koen van Overbeek (dj Kruzo) en Guust Metzemaekers op vakantie in Albufeira besloten een feest te gaan organiseren, is hun kindje Lick It erin geslaagd om een onuitwisbare indruk achter te laten op de lokale jeugd. Na verschillende succesvolle edities, waarvoor telkens meer kaarten beschikbaar werden gesteld, wacht er weer een nieuwe uitdaging.

Oirschot - 7 december staat in de Enck Lick It - Disnie te Geloven op de agenda, een binnen-festival geheel in Disney-thema.

Kruzo vertelt: "We willen als organisatie blijven groeien. Door nu iets heel anders te doen dan de vorige keren, proberen we om het publiek te blijven verbazen." Volgens het duo leent de locatie zich uitstekend voor deze gelegenheid. Kruzo: "In de theaterzaal van de Enck komt de mainstage en de foyer willen we benutten voor het eet- en drinkgedeelte." Guust vult aan: "We willen nog meer dan vorige keren zorgen voor een optimale beleving, met dit thema kunnen we onze creativiteit de vrije loop laten." Zo zullen er verschillende Disney figuren rondlopen om het publiek te vermaken en vinden er in de foyer tussen de food- en coctailbarren activiteiten zoals XXL beerpong plaats. Kruzo: "Het moet allemaal net even een stapje beter, groter en spectaculairder dan eerdere edities." De Enck zal blij zijn met de input van de jonge organisatoren en hopelijk open staan voor meer van dit soort initiatieven. Guust: "We zijn met Lick It begonnen omdat we vonden dat er voor de jeugd in Oirschot te weinig werd georganiseerd. Wij proberen daar ons steentje aan bij te dragen, maar vinden wel dat het aanbod nog steeds niet optimaal is. Indien dit een succesverhaal wordt, sluit ik niet uit dat we in de toekomst vaker samen gaan werken met de Enck. Het is de grootste locatie in Oirschot en op deze manier kunnen we elkaar helpen." Een festival staat of valt natuurlijk met de line-up en ook daarin verrast Lick It. Naast dat DJ Kruzo uiteraard zelf het podium zal betreden, is er gezorgd voor maar liefst twaalf verschillende acts waaronder lokale DJ's en grotere namen. Een van de geboekte artiesten stond eerder zelfs op Tomorrowland. De volledige line-up is bij de organisatie bekend, maar wordt pas in een later stadium bekend gemaakt. De twee organisatoren zijn zichtbaar enthousiast en benieuwd of hun formule zo succesvol is dat ook deze keer weer alle tickets worden verkocht. Kruzo: "We weten dat wat we doen leeft in Oirschot en omgeving, maar ook in de dorpen die iets verder weg liggen beginnen we meer naam op te bouwen. Toen we begonnen, deden we eigenlijk maar wat. Inmiddels hebben we meer ervaring en een hoop geleerd, waardoor we er van overtuigd zijn dat we dit kunnen. Zo willen we stapsgewijs blijven groeien."

Lick It - Disnie te Geloven vindt op 7 december plaats in de Enck tussen 15.00 en 1.00. De early bird tickets, voor de gelegenheid omgedoopt tot Dagobert Duck tickets, zijn vanaf 22 augustus voor vijftien euro te verkrijgen via lickitevent.nl

Meer berichten