Vivian Bressers en Koen Smits runnen de nieuwe lunchroom Meesterlijk, waar tal van topkwaliteit producten aftrek vinden, waaronder het ambachtelijke ijs van ‘Maestro’ Hans Kennis.
Vivian Bressers en Koen Smits runnen de nieuwe lunchroom Meesterlijk, waar tal van topkwaliteit producten aftrek vinden, waaronder het ambachtelijke ijs van ‘Maestro’ Hans Kennis. (Foto: )

Een 'Meesterlijk' mooi familiebedrijf

Het karakteristieke pand aan de Willibrordstraat 1 kreeg als lunchroom 'Meesterlijk' een nieuwe toekomst. De naam verwijst speels naar de bovenmeesterswoning die het pand in vroeger tijden was én naar de meesterlijke hand in het topkwaliteit assortiment.

Middelbeers - Het monumentale pand was weliswaar altijd al een fraaie blikvanger, maar er moest behoorlijk aan gewerkt worden om het '2019-proof' te krijgen en om er de volwaardige lunchroom van bakkersfamilie Bressers in onder te kunnen brengen. Samen met dochter Vivian (27), zij runt de nagelnieuwe lunchroom met haar vriend Koen Smits, toont Ton Bressers trots de aanpassingen aan het pand van 1906. "Het was voorheen de onderwijzerswoning, die hoorde bij de lagere school en het patronaat, direct om de hoek", weet hij. "Eigenlijk was het woonhuis nog groter dan de school zelf, want het gezin van Roosmalen van de hoofdonderwijzer telde maar liefst veertien kinderen."

High tea

Hij vervolgt: "Het heeft wat kunst en vliegwerk gekost, maar uiteindelijk konden we vrijwel alle ideeën realiseren. Zoveel mogelijk oude elementen bleven aanwezig, zoals het karakteristieke trappenhuis, de bovenlichten met glas-in-loodramen en de fraaie tegelvloeren. Op de bovenverdieping werd een appartement ingericht. Beneden is een high tearuimte en een bedrijfskeuken met uitgiftebar."

Voeten wiebelen

Buiten werd een ruim en groen terras ingericht, een echte blikvanger die al veel bezoekers naar 'Meesterlijk' trok. Vivian vertelt: "Soms doen mensen zelfs hun schoenen uit, om even lekker met de voeten in het malse gras te kunnen wiebelen. We zitten hier mooi centraal, ook voor de vele fietsers en wandelaars die door het dorp komen." De familie Bressers staat erom bekend dat ze graag de lokale samenwerking promoten. Vivian daarover: "We vinden het belangrijk dat lokale ondernemers elkaar versterken. Daarom hebben we zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers, van tuinaanleg tot architect. Ook onze leveranciers vonden we dichtbij." Een ander sterk punt bij 'Meesterlijk': "We zijn elke dag geopend, al vanaf 9 uur 's ochtends", vertelt Vivian. "We zijn ook echt een familiebedrijf. Vanaf het begin hebben we alles samen besproken en gedaan. Ook dat is onze kracht."

Lunchroom Meesterlijk onderscheidt zich met een prachtige locatie, maar zeker ook met de topkwaliteit van de producten. Zo is er 'meesterlijk' ijs met pure en verse ingrediënten van ijsbereider Hans Kennis uit Eersel, die in Italië het predicaat 'Maestro' verwierf. Speciaal voor Meesterlijk creëerde hij ook het Beerse Strijker-ijs.

Bonbons en chocolade zijn er van Chocolaterie Albert uit Udenhout, ook als leuk cadeautje natuurlijk. De duurzame, topkwaliteit horecakoffie komt van Koffiebranderij Peeze en de heerlijke thee wordt vanuit de gehele wereld aangeleverd door Crusio thee, van Theesommelier Kiona Malinka uit Tholen.

Groenten, fruit, vlees, vis en gevogelteproducten worden geleverd door lokale en regionale topbedrijven. Alle broodproducten zijn uiteraard afkomstig van de gerenommeerde Beerse Bakker.

Sluiten

Meesterlijk is dagelijks open van 9.00 tot 20.00 uur, ijs verkrijgbaar tot 21.00 uur, lunch of een vroeg diner is te bestellen tot 18.30 uur.

www.lunchroommeesterlijk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden