Foto:

MarktConform: Patricia & Budi

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Patricia (55) en Budi (59) Tork uit Den Bosch.

"Wij kwamen ongeveer 12 jaar geleden op de Oirschotse weekmarkt terecht, via een collega. Je kunt in onze kraam terecht voor allerhande zilveren sieraden, armbandjes, ringen, kettinkjes en mooie, betaalbare horloges, bijvoorbeeld als cadeautje.

Maar je kan bij ons ook de batterijen van je horloge laten vervangen of een leren bandje laten aanzetten. Dat doen we graag natuurlijk.

Ik herinner me nog een kindje in onze kraam, dat tegen haar moeder zei: 'Kijk mama, een horloge!'. Waarop moeder zei: 'Als je kan klokkijken, dan krijg je er eentje.' Waarop het kindje heel slim antwoordde: 'Mama, ik zie een heleboel klokken!'

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten